Žiemos nesulaukę kauniečiai Dainavos parke Užagavėnėms sugalvojo naują šūkį | Kas vyksta Kaune

Žiemos nesulaukę kauniečiai Dainavos parke Užagavėnėms sugalvojo naują šūkį

R. Tenio nuotr.

Nors šiemet žiemos nė kvapo, blynų aromatas ir nuotaikingas šurmulys antradienio popietę sklido Dainavos parko prieigose. Čia švęsti Užgavėnių susirinko nemažas būrys kauniečių – didžioji jų dalis pasislėpę po įvairiausiomis kaukėmis.

Kadangi šiais metais šaltuku besikandžiojusios žiemos nebuvo, dainaviškiai Užgavėnėms turėjo paruošę naują šūkį: „Kepsim blyną ir kviesim kaimyną“.

Susirinkusieji išvyti žiemą mėgino dainomis ir šokiais. O kad pavasaris ateitų ir rezultatas būtų garantuotas, kauniečiai ne tik prisikepė blynų, bet ir sudegino pagrindinį Užgavėnių simbolį – Morę.

Tiesa, kad tikrai būtų, ką vyti iš kiemo, žiema antradienio popietę apie save priminė ir keliomis šlapiomis snaigėmis. Tačiau ir jos buvo greitai išvarytos linksmai nusiteikusių dainaviškių.

Užgavėnės nuo seno žinomos kaip persirengėlių šventė – juos galima sutikti ne tik renginiuose, bet ir užsukančius į namus. Kauniečiai vis dažniau pastebi, kad ši graži tradicija, vis dėlto, nyksta, bet kai kurių yra labai pasiilgta ir kelianti nostalgiją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA