Dž. Butkutės vyras atvirai apie dainininkės patiriamas patyčias: neigiami atsiliepimai organizuoti specialiai | Kas vyksta Kaune

Dž. Butkutės vyras atvirai apie dainininkės patiriamas patyčias: neigiami atsiliepimai organizuoti specialiai

delfi.lt / Rita Valantytė 2020/02/21 10:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Neseniai, vasario 15-tąją dieną, įvyko žinomos atlikėjos Džordanos Butkutės koncertas, kuris buvo organizuojamas renginių firmos „Baltic Production Enterntaiment“ ir dainininkės vadybininko bei mylimojo Elegijaus Strasevičiaus. Netrukus po koncerto socialiniame tinkle pasipylė ne tik teigiamų, bet ir neigiamų komentarų lavina, komentuojant, kad koncertas neva buvo per trumpas.

Kai kurie gerbėjai esą jautėsi apgauti. Pats Elegijus atskleidė savo įtarimą, kad su jais buvo bandoma susidoroti internetiniu smurtu, nes Džordanos koncertas buvo organizuojamas ne vietinės bendruomenės, o nepriklausomų organizatorių.

Delfi susisiekė su Džordanos vyru ir vadybininku E. Strasevičiumi, kuris sutiko atskleisti, kaip jis sako, tikrąją situaciją, susiklosčiusią koncerto metu.

„Nemačiau anksčiau išeinančių žmonių iš renginio: garso kokybė buvo ideali, nes tai muzikinis klubas; apšvietimas, žinoma, ne areninis, bet viskas buvo padoriame lygyje. Pats buvau tame koncerte, mačiau kaip žmonės šėlo. Man buvo akibrokštas, kad masiškai pradėjo eiti nusiskundimai, kad koncertas buvo per trumpas. Garso režisierius apskaičiavo tiksliai laiką: Džordana užlipo ant scenos 20 valandą, nulipo 21 val. 37 min. Koncerto trukmė buvo 1 val. 37 min. Plius, dvi dainos – bisas. Nemanau, kad tai sutrumpintas koncertas – buvo atlikta 19 ar 20 dainų.

Čia gi ne kokios vestuvės, kad koncertuotum tris valandas. Pasitikrinkite atlikėjų laikus bet kuriuose koncertuose, nebūna jų atlikimo po tris valandas. Net arenose Džordana koncertuoja 1 val. 40 min. arba 1 val. 50 min. Tiesiog buvo paskelbta, kada atidaromos durys į koncertą – 19 val. ir kada turime išeiti, t.y. 22 val. 30 min. Tiesiog nebuvo detalizuota informacija apie koncerto trukmę, tai gal vienintelis neapsižiūrėjimas. Nesinori nieko įžeisti, bet jei debilas žiūri į knygą ir mato špygą, tai gal jam visai nereikėtų į tą knygą žiūrėti“, – situaciją pasakoja vyras.

Elegijus įžvelgia galimą organizuotą internetinį susidorojimą su jų rengtu koncertu bei atskleidžia, kad tuo neva pasirūpinti galėjo tenykštė Lietuvos bendruomenė, kuriai jie sutrukdė rengti jų suplanuotą koncertą.

„Turbūt man nereikėtų apie tai kalbėti, bet tai buvo organizuotas dalykas iš kažkurios tai Vokietijos lietuvių bendruomenės, kuri tą pačią dieną organizavo kitos grupės koncertą. Mūsų atsiradimas tuo pačiu ir toje pačioje vietoje jiems sugadino biznį. Visi nusiskundimai buvo konkrečiai organizuoti, todėl kad koncertas buvo daromas nepriklausomų organizatorių, o ne per juos. Vokietijoje yra keletas lietuvių bendruomenių, kurios kažką organizuoja.

Jie gauna iš valstybės paramą lietuvybei skatinti, o iš tikrųjų imituoja kažkokią veiklą. Mes įlindome į jų rinką ir jie buvo labai nepatenkinti. Mano paskaičiavimu, mūsų koncerte buvo 600 žmonių, o jų – triskart mažiau. Tos neigiamos žinutės neatsirado iš niekur, jos buvo suorganizuotos tos grupės žmonių. Su tuo susiduriame ne pirmą kartą, panašūs dalykai buvo ir Norvegijoje. Neįsižeiskit, bet tai pikti, pagiežingi žmonės, kuriems niekada neįtiksi.

Tokią intrigėlę sugalvoti yra trys sekundės, o surasti bendraminčių ar rašyti iš susikurto kito profilio nėra didelė problema. Esant tokioms technologinėms galimybėms, yra labai lengva sukelti teigiamą ar neigiamą komentarų bangą. Tu gali apie renginį parašyti daug gražių atsiliepimų, nors renginys buvo visai prastas, bet susidarys geras įspūdis, nes komentarai bus teigiami. Ir atvirkščiai – gerą koncertą gali visai sudirbti.

Kiek normalus žmogus skiria laiko internetui? Tie, kurie dirba, jie net neturi laiko rašyti komentarų, nes yra užsiėmę. O yra žmonių, kurie sėdi ant pašalpų, neturi ką veikti ir užsiima tais dalykais. Jų hobis – graužti kitus žmones bei juos juodinti“, – teigia jis.

Džordanos Butkutės koncertas / R. Tenio nuotr.

Džordanos vadybininkas bei mylimasis pastebi ir neigiamą lietuvių įvaizdį Vokietijoje, kai paminėjus Lietuvos vardą, užsidarydavo ne vieno klubo durys.

„Kitas niuansas – lietuviai turi stebuklingą reputaciją užsienyje, jų įvaizdis nekoks. Dingsta noras ten dirbti dėl vokiečių požiūrio į lietuvius. Bet turbūt patys lietuviai nusipelnė tokios reputacijos, kurią vokiečiai susidarė apie juos. Kaip pavyzdys, su organizatoriais šnekame angliškai raštu. Kai kalba prieina prie to, kokį atlikėją atvešite ir iš kur – pasakius žodį „Lietuva“ viskas pasikeičia.

Tada parašo, kad turėsim laisvą laiką tik 2024 metais, todėl kad nenori įsileisti mūsų. O ten, kur jau susitariame, organizatoriai paprašo trigubos kainos. O dar ateina paslaugų įkainiai už tvarkymą ir panašiai, tada sudėjus visus kaštus, tu negali išnuomoti stebuklingo klubo.

Mes esame Rytų Europos trečiarūšiai žmonės. Mačiau kažkas komentaruose skaičiavo: 600 žmonių po 30 eurų – neva krūva pinigų, bet niekas neskaičiavo kiek buvo išlaidų: klubo nuomos, įrangos, viešbučio, kelionės ir t.t. Toks biznis yra zuikio ašaros. Pirmą kartą buvome Vokietijoje, ten daug lietuvių, todėl buvo įdomu patyrinėti rinką, tad sugalvojome surengti koncertus didžiuosiuose miestuose“, – organizaciniais iššūkiais dalijosi vyras.

Elegijus įsitikinęs – tai, ką jiedu su Džordana patiria socialiniuose tinkluose yra psichologinis teroras ir smurtas, kai negali apsiginti net teisiškai. O savo mylimąją yra užtikęs ir verkiančią dėl patiriamų įžeidimų internete.

„Tai yra teroras, smurtas. Dabar bet koks žabalas gali parašyti komentarą socialiniuose tinkluose. Įsivaizduokite, kaip galima reaguoti į tokius komentarus, kai atlikėja ant scenos savo širdį atiduoda tiems žmonėms. O po to prasideda komentarai, nors pačiame koncerte buvo 5 žmonės iš 100, o visi kiti – žiūri į lempą ir rašydami įžeidinėja dainininkę. Tai pats žiauriausias psichologinis smurtas ir spaudimas.

Nuo to neapsiginsi, nes neturi jokių teisių. Jei parašė „sena karvė“ ar „sena tarka“ – tai ne nusikaltimas. Už tai nėra jokio baudžiamojo straipsnio. Aš galėčiau knygą parašyti apie internetinį smurtą ir jo pasekmes, nes kasdien su tuo gyvenu. Aš matau, kaip Džordanai yra nemalonu, kaip ji graužiasi, ne kartą esu pagavęs verkiančią.

Tyčiojamasi iš žmogaus ir tu nieko negali padaryti. Jei pasakytų tau į akis, tai nors galėtum į snukį trenkti. O čia nieko net teisiškai negali padaryti. Esi trypiamas į purvą, drabstomas mėšlu, ypač tai skaudu moteriai. Jei iš jūsų tyčiosis metus ar 30 metų, vis tiek būtų skaudu“, – sako pašnekovas.

Džordanos koncertus organizuojanti kompanija „Baltic Production Enterntainment“ Delfi taip pakomentavo susiklosčiusią situaciją.

„Labai džiaugiamės galėdami užsienyje gyvenančius lietuvius laikas nuo laiko nustebinti išskirtiniais renginiais. Taip nutiko ir šįkart. Vasario 15 d., Frankfurte įvyko Džordanos Butkutės koncertas, į kurį susirinko daugiau nei 500 jos muzikos gerbėjų.

Nors geras emocijas sunku suskaičiuoti, tačiau teisingumo dėlei reiktų pažymėti, kad atlikėja koncertą pradėjo 20 val. Jos koncertas, kurio metu skambėjo 20 dainų, truko 1 val. 37 min. Sulaukėme daug teigiamų atsiliepimų ir prašymų panašius koncertus organizuoti dažniau. Visgi, atsirado žmonių, kurie 1 val. 37 min. trukusį gyvo garso atlikėjos pasirodymą įvertino kaip per trumpą. Norime pažymėti, kad toks koncerto standartas yra dažnai sutinkamas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, todėl, priimdami kritiką, norime dar kartą padėkoti Džordanai už puikų pasirodymą“, – teigė organizatoriai.

Delfi taip pat kreipėsi į Frankfurto lietuvių bendruomenę, tačiau kol kas ji nepateikė jokio atsakymo į susiklosčiusią situaciją dėl Džordanos koncerto.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA