Ne vieną prietaisą patikrinę pareigūnai: radarų detektoriai prieš „trikojus“ neveikia | Kas vyksta Kaune

Ne vieną prietaisą patikrinę pareigūnai: radarų detektoriai prieš „trikojus“ neveikia

delfi.lt / Eglė Girdenytė 2020/02/21 21:29
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prieš naujuosius policijos greičio matuoklius kovojantys vairuotojai džiaugiasi, mat anot jų, išvengti „trikojo“ gali padėti radarų detektoriai. Pareigūnai, išgirdę apie tokį „atradimą“, vairuotojus ragina neskubėti džiaugtis, mat jie „trikojų“ tokie detektoriai „nemato“.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys teigė, jog pareigūnai patys nusprendė išbandyti vairuotojų išgirtus radarų detektorius, tačiau rezultatai nebuvo tokie, kokių tikisi visomis išgalėmis apsisaugoti nuo su greičio matuoklių bandantys vairuotojai.

„Mes radarų detektorius taip pat bandome, tačiau jie nė vienas neveikia. Išbandėme keletą radarų detektorių, tačiau neradome nė vieno, kuris 100 proc. užfiksuotų mūsų naujuosius greičio matuoklius“, – teigė V. Grašys.

Neužtikrina ir pardavėjai

Kelių policijos tarnybos viršininkas aiškino, jog tai, kad detektoriai gali „trikojo“ neužfiksuoti, įspėja ir daugelis gamintojų bei pardavėjų. Negana to, tikėtina, kad tada, kai detektorius „pamatys“ lazerį, lazeris jau „matys“ ir atvažiuojantį automobilį.

„Nemanome, kad radarų detektoriai vairuotojus išgelbės nuo atsakomybės. Jei žmogus įsigijęs detektorių tikisi, kad apie greičio matuoklį bus įspėtas, turėtų suprasti, kad jis gali ir nesuveikti“, – pabrėžė pareigūnas.

V. Grašys tvirtino, kad norintys neįkliūti greičio matuokliams turėtų stebėti savo greitį, o ne dairytis greičio matuoklių, mat taip bus ne tik saugiau, tačiau ir pigiau.

Matuos ne tik pažymėtose vietose

Pareigūnas taip pat įspėjo, jog tai, kad yra paskelbtos gatvės ir vietos, kur gali stovėti „trikojis“, neįpareigoja pareigūnų greičio kontrolę vykdyti tik numatytuose taškuose. V. Grašys aiškino, kad įvairių miestų policijos komisariatai vietų sąrašą sudarė remdamiesi avaringumo statistika bei kontrolę numatė pavojinguose kelio ruožuose, vis tik tai nereiškia, kad matuoklis negali stovėti kitoje vietoje.

Čia galite rasti preliminarų „trikojų“ buvimo vietų žemėlapį Lietuvoje:

„Policijos komisariatai privalo atsiskaityti visuomenei apie kriminalines situacijas, o kartu ir pranešti apie avaringiausius kelio ruožus, gatves ar keliukus, kur dažniausiai įvyksta eismo įvykiai. Būtent tokie ruožai ir yra įvardinti, kur bus matuojamas vairuotojų greitis, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad bet kurioje kitoje vietoje nebus matuojamas greitis“, – paaiškino Kelių policijos tarnybos viršininkas.

V. Grašys informavo, jog pareigūnai nuolat analizuoja informaciją, todėl pranešdami apie naujas vietas, kur gali stovėti „trikojis“, jie įspėja vairuotojus, kad atitinkamas kelio ruožas priskirtas prie avaringiausių šalies vietų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA