Lietuvos zoologijos sodo gyvūnai dėl likusios žiemos sutrikę: kas bus pranašauti sunku | Kas vyksta Kaune

Lietuvos zoologijos sodo gyvūnai dėl likusios žiemos sutrikę: kas bus pranašauti sunku

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sausio 25 d. Lietuvoje minimas pusiaužiemį. Šią dieną visų senovės lietuvių žvilgsniai buvo nukreipti į barsuko urvą, nes būtent jis apspręsdavo, ar ilgai dar teks laukti pavasario.

Jei barsukas išlindęs iš urvo išsigąsdavo savo šešėlio ir nešdavo kudašių atgal į guolį – pavasario dar teks palaukti. Tačiau jei iškišęs nosį į lauką nuspręsdavo eiti pasivaikščioti – pavasaris jau ne už kalnų. Bet tokią šiltą žiemą kaip ši, dauguma gyvūnų, kurie paprastai įminga žiemos miegu, vis dar aktyvūs ir pagal juos sunku spręsti, kokia bus likusi žiema.

Tad klausiame gyvūnų prižiūrėtojų, gal jiems, kuris iš Lietuvos zoologijos sodo gyvūnų pakuždėjo į ausį, kokios antros žiemos pusės tikėtis?

„Žirafos apie tokias žiemas svajojo jau seniai. Paprastai tokiu metu žirafų durys į lauko voljerą jau būdavo sandariai uždarytos, o šiemet, beveik kiekvieną dieną po kelias valandas galime jas išleisti į lauką pasivaikščioti“, – džiaugėsi gyvūnų prižiūrėtoja Ilona, kuri kartu su žirafomis žiemos daugiau nelaukia.

„Kadangi terariume amžina vasara, tai gyvatėlės ir driežiukai prasti orų prognozuotojai. Jiems visai nesvarbu, lauke + 30 °C ar – 30 °C, lyja ar sninga, jiems visuomet šilta ir gera terariumo viduje“, – apie šaltakraujus terariumo gyventojus pasakojo prižiūrėtoja Vilija.

Plėšriųjų gyvūnų prižiūrėtoja Diana sako, kad orai visai nebesvarbūs jos prižiūrimiems gyvūnams. „Katės, kurios prasidedant žiemai daug ėdė, augino riebalinį sluoksnį, tankų kailį, o šiuo metu pradėjo mažiau ėsti ir, ar bus žiema ar ne, joms visai neberūpi, mat prasideda kačių meilės metas“.

Zoologijos sodo sparnuočiai šiuo klausimu nesutaria: „Labiausiai šilta žiema džiaugiasi didžiosios ir vidutinės papūgos. Jos beveik kasdien po keletą valandų išleidžiamos į lauko voljerus. Triukšmingai išskrenda pasidžiaugti pliusine temperatūra, retkarčiais išlendančia saulute. Anksčiau pradėjo ūbauti apuokai, pranešdami kaimynams apie užimtą perėjimo teritoriją. Bet baltosios pelėdos dar labai tikisi sniego ir nedidelio šaltuko, juk negali būti, kad žiema praeis pro šalį, taip mūsų ir neaplankiusi…“, – komentavo Paukščių skyriaus prižiūrėtojai.

Panašu, kad gyvūnai ne mažiau už mus pasimetę ir nežino, ko tikėtis iš likusių žiemos mėnesių. Vieni džiaugiasi šiluma ir galimybe naudotis lauko voljerais žiemos metu, o kiti vis dar nepraranda vilties ir žvalgosi į dangų, laukdami pasirodančių snaigių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA