Išradingumo viršūnė: kauniečiai policijos „trikojus“ parduoda „eBay“ | Kas vyksta Kaune

Išradingumo viršūnė: kauniečiai policijos „trikojus“ parduoda „eBay“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno gatvėse greičio mėgėjus intensyviai pradėjus tramdyti ant trikojų montuojamais mobiliais greičio matuokliais, vairuotojai ėmėsi įvairių atsakomųjų priemonių. Vieni pusiau juokais sugalvojo žymėti ruožus, kuriuose tyko pareigūnai, tačiau išmoningiausia kovos su radarais apraiška, tikriausiai, reikėtų tituluoti internetinės prekybos svetainėje „eBay“ patalpintą skelbimą.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas su portalo redakcija pasidalijo ketvirtadienio vakarą elektroninės prekybos platformoje „eBay“ atnaujintu skelbimu. Vokiškoje portalo versijoje „įsigyti“ siūloma ne ką kita kaip Kaune stovintį kilnojamąjį radarą.

Humoristiniame žaislų kategorijai priskirtame skelbime už naudotą „trikojį“ prašoma 40 eurų. Šmaikščiame aprašyme pardavėjas pasakoja radęs įrenginį Vilijampolėje – greta „automobilyje sėdėjo kažkoks vyrukas, tačiau neatrodė, kad prietaisas jam priklausytų“.

Susidomėjusiesiems nurodoma nemėginti susisiekti su pardavėju, „trikojis“ nėra ir siunčiamas paštu. Interesantai radarą iš Panerių gatvės turėtų pasiimti patys, jei jis vis dar ten. Už pirkinį galima atsiskaityti tik grynaisiais, o sumokėti, ko gero, reiktų tam automobilyje sėdinčiam vyrukui.

Skelbimas apie parduodamą „trikojį“ „eBay“ internetiniame aukcione / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Pranešimas apie radarą įkeltas per „eBay“ skelbimų administravimo paslaugas teikiančią bendrovę „Parduota“. Įmonė internetiniame „turguje“ daugiausia padeda realizuoti transporto priemonių dalis, bet galima pamatyti ir kailių ar net popierinių rankšluosčių.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Kauno apskrities pareigūnai 6 naujuosius prietaisus gatvėse naudoti pradėjo sausio 6-ąją. Vairuotojai socialiniame tinkle sukūrė ne vieną grupę specialiai informacija apie „trikojų“ vietas dalytis.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra šį antradienį žurnalistams pasakojo, kad vos per savaitę naujaisiais prietaisais užfiksuoti beveik 1000 pažeidėjų. Didžioji dalis vairuotojų greitį viršijo 20-30 km/val. 11 vairuotojų lėkė 50 km/val. greičiau leidžiamos ribos.

Pareigūnai per trumpą laiką teigė pastebėję, kad vairuotojai gatvėse pasidarė gerokai atsargesni: „Jeigu anksčiau srautas viršydavo leistiną greitį 20-30 km/val., šiandien jis juda daug lėčiau, 10-20 km/val. ribose. Tai rodo, kad kritimas yra. Mūsų vairuotojai yra sąmoningi, supratingi ir nenori gauti baudų.“

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA