Kauniečiai yrėsi per pirmą gausų sniegą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai yrėsi per pirmą gausų sniegą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors pirmos snaigės Kauną padabino eglutės įžiebimo naktį, ketvirtadienio popietę miestą apklojo jau rimtesnis sniego sluoksnis. Kauniečiai pro baltą maršką brovėsi net su skėčiais, tuo metu gatvėse eismo situacija sudėtingesnė nei įprastai.

Šiandien popiet skėtis ar gobtuvas praeiviams centrinėse Kauno gatvėse tikrai pravertė, mat tiršta sniego uždanga „grasino“ ne vieną snaigę užkišti ir už apykaklės. Nors kalėdinės eglutės sniegas smarkiai ir nenubalino, nuo Rotušės aikštės grindinio tirpti neskubėjo, tad pagrindinėje miesto erdvėje stipriau padvelkė šventine nuotaika.

„Kas vyksta Kaune“ primena ir įspėja vairuotojus, kad ketvirtadienį Kauno miesto ir rajono keliuose gali būti slidžių ruožų. Portalo žiniomis, prieš porą valandų buvo apledėję keliai Kaunas-Prienai, Rokai-Girininkai, Milikonių kalnas.

[susije_video kurie=””]

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, Kaune toliau numatomas sniegas, šlapdriba ir drėgna kelio danga, todėl kelio ruožai išliks slidūs. Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai. Vairuotojai prašomi būti atidūs, atsižvelgti į kelio dangos būklę ir pasirinkti saugų greitį.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad daug kur galime sulaukti nedidelių kritulių, daugiausia šlapdribos. Vėjas pietryčių, pietų, 8–13 m/s. Aukščiausia oro temperatūra – nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos.

Detalią orų prognozę rasite čia. Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA