Kauno policijos pareigūnai: laike „pasimetusių“ alkoholio pardavėjų laukia baudos | Kas vyksta Kaune

Kauno policijos pareigūnai: laike „pasimetusių“ alkoholio pardavėjų laukia baudos

Kauno apskr. VPK nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apskrities policijos pareigūnai toliau tikrina, ar asmenys neteisėtai nerealizuoja akcizais apmokestinamų prekių, ar viešojo maitinimo įstaigos neprekiauja alkoholiu išsinešimui tuomet, kai tą daryti draudžia galiojantys teisės aktai. Visgi, atliktų patikrinimų metu nustatytas ne vienas pažeidimas.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, policinių priemonių metu nustatyti trys prekybos alkoholiniais gėrimais taisyklių pažeidimai, kuomet viešojo maitinimo įstaigose po 20 val. buvo prekiaujama alkoholiu išsinešimui.

Dėl to pradėtos trys administracinės teisenos pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 168 str. dėl mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietose dirbančių darbuotojų padaryto mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos ar kitų alkoholinių gėrimų pardavimo, laikymo ir gabenimo reikalavimų pažeidimo.

Už tai gali būti skiriama piniginė bauda iki 1170 eurų. Ši informacija apie viešojo maitinimo įstaigų pažeidimus taip pat perduota Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui, kurie pagal Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymą taiko ekonomines sankcijas.

Dar viena administracinė teisena pradėta vyrui, kuris po 20 val. išsinešė alkoholį iš viešojo maitinimo įstaigos. Primename, kad alkoholis išsinešimui parduodamas pirmadieniais-šeštadieniais nuo 10 val. iki 20 val., o sekmadieniais nuo 10 val. iki 15 val.

Asmenys, kurie pažeidžia numatytą tvarką ir išsineša alkoholį iš maitinimo įstaigų, gali sulaukti administracinės atsakomybės – piniginės baudos iki 90 eurų ir akcizinių prekių konfiskacijos.

Taip pat Kauno apskrities policijos Prevencijos skyriaus pareigūnai patikrinę du asmenis, anksčiau jau baustus už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą, pas kauniečius aptiko pusę šimto pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Jiems surašyti administracinių nusižengimų protokolai už akcizais apmokestinamų prekių, pažeidžiant nustatytą tvarką, laikymą.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir toliau aktyviai vykdys tokias prevencines priemones bei dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją.

Primename, jog visuomet pastebėjus galimai daromą teisės pažeidimą apie tai galite pranešti skubios pagalbos telefonu 112 arba naudojantis elektroninių policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA