Savaitgalio renginių apžvalga: bus galima ne tik susikaupti, bet ir pramogauti | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio renginių apžvalga: bus galima ne tik susikaupti, bet ir pramogauti

R. Tenio nuotr.

Artėjant Visų Šventųjų dienai bei Helovinui, įvairiose Kauno vietose bus organizuojami įvairūs renginiai joms paminėti, tad nesvarbu ar esate už naujoves ar tradicijas – ką veikti bus. Netruks ir kitų renginių: koncertų, parodų bei ekskursijų.

Ketvirtadienis

13 val. Lietuvos Zoologijos sodas kviečia į „Moliūgiadienius“, kur kartu su gyvūnų prižiūrėtojais galėsite gaminti užimtumo priemones iš moliūgų, kuriomis iškart po užsiėmimo bus galima pradžiuginti kurį nors gyvūną. Užsiėmimo metu ne tik bus galima smagiai praleisti laiką, bet ir sužinoti naujų ir įdomių faktų apie gyvūnus. Užsiėmimas mokamas.

19 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks išskirtinis, vienos iš geriausių pasaulio operos solisčių Asmik Grigorian ir Lietuvos simfoninio orkestro koncertas. Dirigentas Gintaras Rinkevičius. Koncertas mokamas, bilietus galite įsigyti čia.

21 val. Restorane „Mūū BBQ“ vyks specialus grupės „Lietuvaičiai” vakaro koncertas skirtas Helovino nakčiai. Viso vakaro metu vyks net tik koncertas, bet pasak organizatorių, galima tikėtis ir staigmenų.

Penktadienis

17 val. Kauno senamiestyje vyks akcija „Sielų upė 2019“, kuri skatins dalyvius pasisemti rimties ir ramybės, kartu uždegti mažą ugnelę besiilsinčių artimųjų atminimui. Kaip visada, visi yra kviečiami nušviesti žvakelių kelią nuo Vilniaus gatvės link Kauno rotušės.

20 val. Kultūros baras „Godo” kviečia švęsti Visų Šventųjų dieną kitaip – prisiminti tuos, kurie vis dar yra ant žemės, o ne po ja. Nemokamu koncertu, kurį ves gerai žinomas DJ Florindo. Įprastus šokių aikštelės tempus pakeis lėtesni ritmai.

Šeštadienis

18 val. Kauno Sakramento bažnyčioje kviečia į vakarą su klasikine muzika. Koncertuos pirmą kartą į Lietuvą atvykstantis Ukrainos virtuozų duetas „YeS“ (Akordeonistas Yevgenii Musiiet ir Smuikininkas Serhiy Dobosh). Koncertas yra turo per Baltijos šalis dalis „Muzika ir Žodžiu nešame Šviesą žmonėms“. Koncertas nemokamas.

19 val. Šventosios Dvasios (Šilainių) baltoji koplyčioje vyks nemokamas teatralizuotas poezijos vakaras „Vėlių eilės“. Renginio metu bus pristatytas poezijos ir muzikos spektaklis, kuriame žiūrovams bus kuriamos atmosferos, pojūčiai, prisiminimai.

Sekmadienis

12 val. Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje vyks ekskursija skirta susipažinti ir išgirsti, kaip skamba Čiurlionio tapyba su ekspozicijų eksperte Greta Petkeviciene-Mikelionyte. Ekskursijų metu ekspertė atliks M. K. Čiurlionio harmonizuotas lietuvių liaudies dainas.

Jei neradote kas sudomintų, ar norite daugiau sužinoti apie renginius vykstančius visoje Lietuvoje, kviečiame apsilankyti renginių kalendoriuje. Savaitgalį ne viena pora sumainys aukso žiedus, tad nepraleiskite progos pasveikti savo pažįstamus su šia švente. Kas savaitgalį minės šią progą galite rasti „Kas vyksta Kaune“ vestuvių rubrikoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA