URM vardu melagingai pranešta apie prašymą į Lietuvą perkelti branduolinius ginklus | Kas vyksta Kaune

URM vardu melagingai pranešta apie prašymą į Lietuvą perkelti branduolinius ginklus

BNS 2019/10/18 15:52

Programišiai Užsienio reikalų ministerijos (URM) vardu išplatino melagingą pranešimą apie prezidento Gitano Nausėdos prašymą Jungtinėms Valstijoms steigti karinę bazę Lietuvoje ir perkelti į šalį branduolinius ginklus. Papildomas atakas patyrė ir kelios žiniasklaidos priemonės ar jų atstovai.

„Informuojame, kad spalio 18 dieną URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas neplatino pranešimo spaudai apie ketinimą steigti JAV karinę bazę Lietuvoje. Tikėtina, kad tai yra kompleksinė kibernetinė-informacinė ataka. Šį įvykį tiria kompetentingos institucijos“, – teigiama penktadienį paskelbtame ministerijos pranešime.

Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė sakė, kad melagingą pranešimą gavo kelios žiniasklaidos priemonės, NATO šalių įstaigos, diplomatinės atstovybės.

Pranešimas buvo siųstas iš tokio paties adreso, kuriuo informaciją žiniasklaidai platina URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas – media@urm.lt.

Jame teigiama, kad neva prezidentas pasiūlė Lietuvoje pastatyti JAV karinę bazę ir perkelti į Lietuvą branduolinius ginklus iš Incirliko bazės Turkijoje.

R. Jakilaitienė sakė, kad ministerija kreipėsi į Nacionalinį kibernetinio saugumo centrą.

Šios atakos metu melaginga žinia spalio 17 d. įsilaužimo būdu buvo patalpinta ir portale „Kas vyksta Kaune“, tačiau skubiai pašalinta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA