Nemuno salą užtvindė į „Laisvės pikniką“ susirinkę kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Nemuno salą užtvindė į „Laisvės pikniką“ susirinkę kauniečiai

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Kaune šurmuliuoja ketvirtą kartą surengtas „Laisvės piknikas“. Į nemokamą festivalį suplūdę kauniečiai ir miesto svečiai dalyvauja diskusijose Lietuvai aktualiomis temomis, savo veiklą pristato daugybė visuomeninių organizacijų, o norintys atsipalaiduoti miestiečiai neria į pramogų sūkurį.

Festivalio lankytojai šeštadienį kviečiami išsakyti savo nuomonę penkiose „Laisvės pikniko“ diskusijų erdvėse. Į diskusijas šaliai aktualiais klausimais čia nėrė pats Andrius Tapinas, Rita Miliūtė, Jonas Nainys, kauniečiai galės pamatyti Rytį Zemkauską, Jurgitą Jurkutę ir daug kitų žinomų veidų.

Šiemet festivalyje užsiregistravo dalyvauti rekordiškai daug visuomeninių organizacijų – jų skaičius viršijo 70. Savo istorijomis ir patirtimis dalijasi „Misija Sibiras“ dalyviai bei organizatoriai, „Gyvąsias knygas“ kviečia skaityti „Gyvoji biblioteka“, pilietinį jaunimo sąmoningumą skatina „Žinau, ką renku“ kolektyvas, savo palapinėje kviečiantis sudalyvauti diskusijose apie politiką, pilietiškumą, pokyčius Kaune.

Daug dėmesio šių metų festivalyje skiriama paramos organizacijoms. Renginio svečiai gali sutikti „Jaunimo linijos“, „Sidabrinės linijos“, „Big Brothers Big Sisters“, „Gerumo rankos“ savanorius, kurie mielai pasakoja apie tokios veiklos prasmę bei atsako į visus rūpimus klausimus. Festivalyje įsikūrė ir gyvūnų globos organizacijos „Lesė“, „Penkta koja“ bei „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“.

„Viduramžiai LT“ kolektyvas kviečia stebėti riterių mūšį, taiklumą festivalio svečiai gali išbandyti petankės turnyre. Tuo metu įvairiausios sporto, sveikatos, mokslo ir jaunimo bendruomenės kauniečiams parengė begalę įtraukiančių viktorinų, žaidimų ir kitų užsiėmimų.

Be visų visuomeninių organizacijų siūlomų pramogų, diskusijų, „Laisvės pikniko“ svečius nuo 16 val. džiugins ir muzikinė programa. Elektronine romantika Kauno Nemuno saloje dalinsis „Golden Parazyth“, pasirodys jaunimo numylėtiniai „Flying Saucer Gang“ bei Free Finga, grupė „The Station“ ir daug kitų atlikėjų.

Dangų virš Nemuno salos taip pat papuoš Valdo Kančausko kūrinys „Laimės aitvaras iš Angelų sodų“, tai – 72 kv. metrų dydžio unikalios vektorinės tapybos darbas „Gėlės iš Angelų sodų“, perkeltas ant aitvaro-vėliavos.

Tikimasi, kad šiltą šeštadienį „Laisvės piknike“ apsilankys virš 25 tūkst. žmonių. Kaip anksčiau skelbė organizatoriai, „Kautra“ kelionėms autobusais suteikia 40 proc. nuolaidą, o Lietuvos geležinkeliai organizuoja pavėlintą traukinį iš Kauno į Vilnių, išvyksiantį rugpjūčio 25 d., 0.01 val.

Visą programą ir festivalio žemėlapį rasite oficialiame „Laisvės pikniko“ portale.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA