Savaitgalį – paskutinės progos pasidžiaugti vasara | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį – paskutinės progos pasidžiaugti vasara

R. Tenio nuotr.

Trečiadienio lietūs sočiai palaistė didesnę šalies dalį, gausiausiai lijo rytinėje šalies pusėje, kur daug kur išsipylė po 2-3 kibirus lietaus į kvadratinio metro žemės plotą. O Uteną ir jos apylinkes plovė itin gausus lietus, iš dangaus išsipylė beveik 6 kibirai vandens, t. y. gerokai daugiau nei pusė rugpjūčio mėnesio vidutinės normos. Pasikartojo panaši situacija kaip rugpjūčio 8 d.

Nors gausus, bet retai pasitaikantis lietus ir šiltas rugpjūčio oras palankus ir javapjūtės darbams, ir poilsiautojams, ir grybautojams.

Kaip praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, virš Lietuvos įsitvirtinatis aukšto atmosferos slėgio laukas žada netrumpą sausų, saulėtų, ramių ir pamažu šiltėjančių orų laikotarpį. Penktadienį Lietuvos padange iš vakarų rytų kryptimi lėtai irsis šviesių nedidelių debesų kamuoliukai. Pūs nestiprus pietvakarių, pietų vėjas. Aukščiausia dienos temperatūra įdienojus sieks 22-25 laipsnius šilumos.

Vilniuje numatoma gana saulėta diena, bus apie 23 laipsnius. Prie jūros dangus per dieną išliks giedras, temperatūra pavėsyje sieks apie 22-23 laipsnius.

Savaitgalis taip pat nešykštės saulės. Naktys bus giedros, dienomis dangaus mėlynumą margins šviesių kamuolinių debesų skiautės. Dvelks ramus, šeštadienį nepastovios krypties, sekmadienį daugiausia pietryčių vėjas. Naktimis temperatūra svyruos tarp 10-15, pajūryje apie 16-18 laipsnių dienomis kils iki 23-28 laipsnių šilumos.

Taigi, vasara tęsiasi. Skubėkime ja džiaugtis!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA