Baltijos kelio proga Lietuvoje pasiektas neįprastas rekordas | Kas vyksta Kaune

Baltijos kelio proga Lietuvoje pasiektas neįprastas rekordas

LRT nuotr.

Šįryt pasiektas Lietuvos rekordas: Baltijos kelio 30-mečiui skirta instaliacija užregistruota kaip didžiausia radijo imtuvų dekoracija. Kaip teigia LRT pranešime spaudai, Sostinės Katedros aikštėje išdygusi instaliacija, kurios ilgis 19 m 25 cm, o aukštis 16 m 60 cm, prilygsta 5 aukštų gyvenamajam namui ir talpina 2145 radijo imtuvus.

Šį vakarą iškilmingame koncerte šie imtuvai transliuos legendinį tris Baltijos valstybes Atgimimo metu sujungusį kūrinį „Bunda jau Baltija“. Baltijos kelio 30-mečiui skirtą koncertą, vyksiantį Katedros aikštėje, nuo 19 val. tiesiogiai transliuos LRT radijas, LRT televizija ir LRT.lt.

[galerija kiek=”2″]

Apie registruotą rekordą šįryt paskelbė agentūros „Factum“ vadovas Vytautas Navaitis. Visus instaliacijoje panaudotus senus radijo imtuvus sunešė žmonės, atsiliepę į LRT kvietimą tokiu būdu prasmingai paminėti svarbią Lietuvai sukaktį, kartu – ir priminti apie radijo reikšmę suburiant tautą Baltijos kelyje.

Radijo instaliacijos idėją LRT įgyvendino kartu su menininkais Viačeslavu Mickevičiumi ir Ieva Makauskaite. „Radijui tuomet teko svarbiausias vaidmuo, specialios transliacijos koordinavo visas pastangas. Neįtikėtina, kad Baltijos kelią pavyko organizuoti be išmaniųjų technologijų“, – sako V. Mickevičius, kuriam 1989-aisiais buvo ketveri.

Pasibaigus Baltijos kelio 30-mečio renginiams radijo imtuvų instaliacija bus perkelta į netoli Vilniaus esantį Europos parką ir pristatoma kaip nuolatinė ekspozicija. Dalis imtuvų taip pat bus eksponuojama LRT.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA