Kauniečiai nusivylę: kas nutiko „Bolt“ paspirtukams? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nusivylę: kas nutiko „Bolt“ paspirtukams?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Saulėtą ketvirtadienį „Bolt“ elektriniais paspirtukais kelionės tikslą ketinusiems pasiekti kauniečiams teko keisti planus. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai sako, kad šių transporto priemonių šiandien gatvėse tiesiog nėra.

„Kas nutiko „Bolt“ paspirtukams? Kaune nei vieno. Nuvylė ir supykdė…“ – ketvirtadienio pavakarę rašė portalo skaitytojas. Iš tikrųjų, įsijungus programėlę miesto centras buvo kaip iššluotas, paspirtukų zona tuščia.

Susisiekus su „Bolt“ vadovu Lietuvoje Andriumi Pacevičiumi, šis nurodė, kad tiekėjas ne taip suprato informaciją ir per anksti surinko paspirtukus – jų šiandien mieste praktiškai nebuvo.

„Įvyko vidinė komunikacijos klaida. Aiškinamės, kas nutiko, ir užtikrinsime, kad tai nepasikartotų, o kauniečiai geru oru galėtų naudotis paspirtukų paslauga“, – sakė A. Pacevičius.

Anot jo, žiūrima, ar yra galimybė atšaukti visą procesą ir išvežioti bent dalį transporto priemonių dar šiandien. Rytoj nuo pat ryto visos transporto priemonės esą garantuotai bus grąžintos į gatves.

„Bolt“ vadovas Lietuvoje paaiškino, kad kiekvienos dienos vakarą tiekėjas surenka paspirtukus, per naktį įkrauna, o ryte išvežioja. Paskirstant juos atsižvelgiama į oro prognozes – greičiausiai, įvyko komunikacijos klaida ir galbūt tiesmukai priėmus nurodymus, šiandien paspirtukai išvežioti nebuvo.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad „Bolt“ paspirtukų paslaugą Kaune pradėjo teikti rugpjūčio 5 d. – elektrinių transporto priemonių tuomet pristatyta virš 100.

Paspirtukų vairuotojai turi būti bent 18 metų amžiaus, jį programėlėje prašoma patvirtinti perėjus į paspirtukų sritį. Transporto priemone naudotis galima visame miesto centre nuo Kauno pilies žiedo iki geležinkelio stoties ir dalyje Žaliakalnio. Kelionę paspirtuku užbaigti galima bet kurioje šioje zonoje esančioje vietoje.

Gamintojų duomenimis, elektriniu paspirtuku galima nuvažiuoti apie 45 km, tačiau realus įveikiamas nuotolis, priklausomai nuo kelio, greičio, vairuotojo svorio, siekia 25-30 km. Esant geroms oro sąlygoms, paspirtukais bus galima naudotis iki lapkričio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA