Vasariškas pirmadienis baigsis su trenksmu: per Kauną slinks audros debesys | Kas vyksta Kaune

Vasariškas pirmadienis baigsis su trenksmu: per Kauną slinks audros debesys

delfi.lt 2019/08/19 13:55
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors gamta pamažu jau primena apie artėjantį rudenį, pirmadienį lietuvius lepina maloniai šilti orai. Vis dėlto, anot sinoptikų, vasarišką pirmadienį vainikuos audringi orai – vakare numatomos liūtys, o kai kur gali iškristi ir kruša.

Kaip teigiama socialinio tinklo puslapyje „Orai ir klimatas Lietuvoje“, vakarop galima tikėtis perkūnijos, stiprių vėjo gūsių, vietomis net krušos. Didžiausia audrų tikimybė esą yra pietiniuose, pietrytiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose – audra turėtų pasiekti ir Kauną.

Tokią prognozę patvirtina ir sinoptikai. Kaip skelbiama portale gismeteo.lt, dieną vietomis temperatūra kais net iki 30 laipsnių karščio, tačiau jau vakare viskas atrodys visai kitaip.

„Danguje sparčiai augs debesys, sustiprės vėjas, numatoma perkūnija, smarkus lietus, kai kur kruša“, – praneša sinoptikai.

Kaip skelbiama portale, daugiausiai audros debesų klius pietinėms ir rytinėms šalies dalims, silpnesni šie reiškiniai bus pietvakariniuose ir centriniuose rajonuose. O ramiausiai gali jaustis žemaičiai.

„Antradienio naktį palis daug kur, visgi, intensyviausi krituliai vyraus pietinėje ir rytinėje šalies dalyje, čia vietomis lietus bus smarkus, numatoma perkūnija, stipresni vėjo gūsiai. Temperatūra šalyje svyruos tarp 14–19 laipsnių šilumos.
Dienos metu debesuotumas bus mažesnis, praplaukiantys debesys negausiu lietumi palaistys tai vieną, tai kitą šalies šoną. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių krypties vėjas.

Šiluma bus truputį mažesnė, bet maloni. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras sušils iki 24 laipsnių. Šiauliuose bus apie 23, Klaipėdoje apie 21 laipsnį šilumos“, – rašoma portale gismeteo.lt

Kad šiandien naktį per šalį slinks audringi orai, skelbia ir Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Pasak sinoptikų, vietomis perkūnijos metu vėjas gali pakilti net iki 20 metr 7 per sekundę.

„Rugpjūčio 20-os naktį nepastoviai debesuota. Pietiniuose ir rytiniuose rajonuose palis, vietomis lis smarkiai su perkūnija. Kai kur rūkas. Vėjas vakarinių krypčių, 5–10 m/s, per perkūniją gūsiai 15–20 m/s. Žemiausia temperatūra 14–19, Žemaitijoje 11–13 laipsnių. Dieną nepastoviai debesuota. Be žymesnio lietaus. Vėjas vakarinių krypčių, 6–11 m/s. Aukščiausia temperatūra 22–26, pajūryje apie 20 laipsnių.

Rugpjūčio 21 d. daug kur lis, vietomis smarkiai. Kai kur perkūnija. Vėjas šiaurinių krypčių, per perkūniją gūsiai 15 m/s. Temperatūra naktį 12–17, dieną 17–22 laipsniai“, – rašoma portale meteo.lt.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA