„Cambridge Analytica“ skandalo atgarsiai: „Facebook“ gresia milijardinė bauda | Kas vyksta Kaune

„Cambridge Analytica“ skandalo atgarsiai: „Facebook“ gresia milijardinė bauda

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po tyrimo, dėl vartotų duomenų privatumo pažeidimo, Jungtinių Valstijų prekybos komisija nutarė kompanijai „Facebook“ skirti rekordinę 5 milijardų dolerių baudą.

Kaip rašoma BBC, Federalinė prekybos komisija, dar vadinama FTC (Federal Trade Commission), nuo 2018 metų kovo tyrė įtarimus, kad konsultacijų bendrovė „Cambridge Analytica“ nelegaliai pasisavino duomenys iš 87 milijonų socialinio tinklo vartotojų.

Tyrimas siekė išsiaiškinti ar „Facebook“ pažeidė 2011 metais pasiektą susitarimą, kuris įpareigojo kompaniją aiškiai perspėti vartotojus ir gauti jų pritarimą, kada norima gauti prieigą prie jų asmeninių duomenų.

Balsavime dėl sankcijų pritaikymo iš viso dalyvavo 5 komisijos nariai, o nutarimas buvo priimtas rezultatu 3-2. Balsavimo metu, abi partijos buvo skirtingų barikadų pusėse: Respublikonai balsavo už baudos skyrimą, tuo tarpu Demokratai – prieš. Baudos vertė sudaro beveik ketvirtadalį visų metinių „Facebook“ pajamų.

Nuobaudai dar turi pritarti teisingumo departamentas, tačiau jei bauda gaus pritarimą ir iš šios institucijos, tai bus didžiausia bauda, kurią kada nors skyrė FTC. Kaip ne keista, po šių naujienų paskelbimo, „Facebook“ akcijų kaina pakilo 1.8 proc.

Verta pažymėti, jog „Facebook“ jau senai ruošiasi būtent tokiam scenarijui. Dar balandžio mėnesį kompanija pranašė investuotojams, jog ji atidėjo pakankamai pinigų atsargų, skirtų padengti baudą. Tai reiškia, jog kompanija beveik nepajus galimų finansinių nuostolių atsiradusių dėl baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA