Iš Kauno kilusi G. Martirosianaitė oficialiai pakeitė pavardę | Kas vyksta Kaune

Iš Kauno kilusi G. Martirosianaitė oficialiai pakeitė pavardę

delfi.lt / Viktorija Vilcanaitė 2019/07/17 18:33

Žinoma televizijos bei radijo laidų vedėja, modelis Gabrielė Martirosianaitė išgyvena reikšmingą gyvenimo pokytį – visa žinomos moters šeima susigrąžino originalią iš Jerevano kilusio tėčio pavardę Martirosian. Apie šią naujieną Gabrielė pirmiausiai papasakojo DELFI ir neslėpė, kad dabar jaučiasi tarsi išgyvenanti naują etapą.

„Nauja, bet sena! Mano senelis Akiles Martirosian Jerevane gimusiam tėčiui perdavė ne tik armėniškus bruožus, bet ir savo pavardę. Vėliau tėtis atvyko gyventi į Lietuvą ir tuometine tvarka prie pavardės buvo pridėta papildoma galūnė. Praėjus beveik penkiems dešimtmečiams iškilo identiteto klausimas. Kas aš? Kokios mano šaknys? Kokią pavardę su savimi nešioju?“, – klausė ji socialiniame tinkle.

Anot G. Martirosianaitės, dabar ji jaučiasi puikiai, o socialiniame tinkle su bičiuliais ir sekėjais jau sveikinasi nauja Martirosian pavarde.

„Visiems norisi nešioti savo giminės pavardę ir tęsti ją! Tad su tėčiu priešaky mūsų šeima susigrąžino tikrą, originalią ir senelio perduotą pavardę. Tad sveiki, aš Gabrielė Martirosian!“, – neslėpė džiaugsmo ji.

 

View this post on Instagram

 

Nauja, bet sena! ? Mano senelis Akiles Martirosian Jerevane gimusiam tėčiui perdavė ne tik armėniškus bruožus, bet ir savo pavardę. Vėliau tėtis atvyko gyventi į Lietuvą ir tuometine tvarka prie pavardės buvo pridėta papildoma galūnė. Praėjus beveik penkiems dešimtmečiams iškilo identiteto klausimas. Kas aš? Kokios mano šaknys? Kokią pavardę su savimi nešioju? O juk sutiksit – visiems norisi nešioti savo giminės ir tęsti ją! Tad su tėčiu priešaky mūsų šeima susigrąžino tikrą, originalią ir senelio perduotą pavardę. Tad sveiki, aš Gabrielė Martirosian! #newbegginings #newlastname #backtoorigin #familyname #armenian #armenianfamily #armeniansurname #armenianlastname #martirosian #gabrielemartirosian

A post shared by Gabrielė Martirosian (@gabrielemartirosian) on

Gabrielė, bendraudama su DELFI neslėpė, kad pasikeisti pavardę buvo kur kas sunkiau, nei galima pagalvoti.

„Procesas buvo gana ilgas. Šį sprendimą pirmiausiai priėmė tėtis, tad kol visa šeima pagaliau įgavo tą vieną pavardę, tikrai užtruko laiko. Viskas įsigalioja bent per 20 darbo dienų, todėl taip po truputį žingsneliais ir keliavome link šio tikslo. Tai buvo trijų mėnesių užduotis“, – pasakojo ji.

Pasiteiravus, kaip šį šeimos pokytį priėmė giminaičiai ar bičiuliai, Gabrielė tikina, kad tai buvo labai natūralus sprendimas, todėl ir aplinkinių vertinimai yra labai teigiami.

„Mes vis pakalbėdavome apie tai šeimoje, kad būtų nuostabu susigrąžinti savo tikrąją pavardę. Ši istorija labiausiai sukasi aplink mano tėtį, jam norėjosi tęsti šeimos kelią, susigrąžinti tą tikrąjį identitetą. Matyt, prasidėjo tos savęs ieškojimo paieškos, o mes jas labai palaikėme. Manau, kad kiekvienas žmogus turėtų būti vadinamas savo tikruoju vardu ir pavarde, o ne bendrąja tvarka, net neklausiant, pridėti prie to galūnes ir viską sulietuvinti. Aš esu už laisvę būti tuo, kuo esi. Manau, kad ne vienas žmogus yra susidūręs su šia situacija, kai nėra leidžiama nešioti savo giminės pavardės“, – kalbėjo pašnekovė.

Paklausta, kas nutiktų su jos pavarde, jei jos gyvenime atsirastų vyras, su kuriuo ji planuotų kurti bendrą gyvenimą ir už jo ištekėtų, Gabrielė tikina, kad tokioje situacijoje stengtųsi ieškoti kompromiso.

„Galvojau apie tai. Man iš tiesų yra žavu, kaip pastaruoju metu moterys išlaiko ir savo pavardę, ir priima vyro. Kitaip tariant, pasirenką abi pavardes, kurios eina viena po kitos. Žinoma, nuomonė yra linkusi keistis, todėl nežinau, kaip bus ateityje, bet šią akimirką atrodo, kad visgi norėčiau išlaikyti šią pavardę gyvą. Nutiko taip, kad šeimoje esame dvi seserys, kurios nešioja šią pavardę ir yra toje kategorijoje, kurioje santuokos metu turėtų ją keisti, todėl norėtųsi pratęsti Martirosian pavardę ateityje. Manau, kad tai tėčiui glosto širdį. Kitaip tariant, reikalui esant, rinkčiausi dvigubą pavardę“, – apibendrino Gabrielė.

Pašnekovė neslepia, kad per daugelį metų dėl savo gana nelengvai tariamos ir užrašomos pavardės ji įsiveldavo į daug juokingų ir kartais liūdesį keliančių situacijų.

„Turiu ilgamečių bičiulių, kurie net ir dabar nemoka jos ištarti. Esu mačiusi įvairiausių savo pavardės variantų spaudoje. Iki dabar atsimenu vieną momentą, kai mokytoja pirmoje klasėje, pristatydama vaikus juos kvietė prie lentos, o atėjus mano eilei, mokytoja neperskaitė mano pavardės. Buvau dar vaikas, bet tada tikrai nuliūdau. Nepaisant to, į savo pavardę žvelgiu su ironija, nes aš pati ją mokiausi gana ilgai. Pamenu, kad kurį laiką sąsiuvinius man užrašinėdavo mama. Suprantu, kad ji nėra lengva, jog kažkam gali susivelti liežuvis, tad prie to pripratau. Aš visada buvau mergina su sunkia pavarde. Kurioziškų situacijų nutikdavo nuolat, pažiūrėsime, kaip viskas bus dabar. Tiesa, šie pokyčiai yra visai ne dėl to, o dėl noro grįžti prie šaknų“, – sakė ji.

„Dabar yra naujas etapas. Pildydama naujus dokumentus aš vis dar užrašiau savo senąją pavardę, tad teko užtušuoti jos galūnę. Pagalvojau, koks yra stiprus tas įprotis. Viskas dar nauja, suprantu, kad prireiks laiko apsiprasti. Šioje situacijoje nėra jokios didelės pompastikos, tiesiog tai labai geras žingsnis“, – DELFI tikino pašnekovė.

Oficialiai Gabrielė savo naująją pavardę Martirosian įgavo jau šią savaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA