Gatvės rekonstrukcijai Kaune koją kiša sklypų savininkai | Kas vyksta Kaune

Gatvės rekonstrukcijai Kaune koją kiša sklypų savininkai

BNS 2019/07/14 13:09
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nepasiekus susitarimo su namų savininkais dėl turto pardavimo, Kauno savivaldybė ruošiasi inicijuoti žemės paėmimo procedūrą H. ir. O. Minkovskių gatvėje. Dėl to gatvės rekonstrukcijos pradžia gali gerokai nusikelti.

„Toliau bus vykdoma nekilnojamojo turto paėmimo visuomenės poreikiams procedūra“, – BNS teigė Kauno savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Ši procedūra gali užsitęsti iki dvejų metų ar dar ilgiau, o jos nepabaigus, nebus galima pradėti ir gatvės statybos darbų. Susitarti dėl pardavimo pavyko su penkiais sklypų savininkais.

Artimiausiame tarybos posėdyje bus teikiamas siūlymas už 70 tūkst. eurų įsigyti H. ir O. Minkovskių gatvėje 76-uoju numeriu pažymėtą medinį namą ir sklype esančius pastatus.

Tiesa, savivaldybė įsigis tik dalį turto, nes kitos dalies savininkė nurodė atsisakanti turtą parduoti. Taip pat savivaldybė ruošiasi už 3 tūkst. eurų įsigyti pastatą kitame gatvės gale, pažymėtą 154-uoju numeriu.

Kauno savivaldybė pernai yra nusprendusi pirkti dešimtyje sklypų esantį nekilnojamąjį turtą, patenkantį į planuojamos gatvės rekonstrukcijos ir būsimojo pėsčiųjų tilto teritoriją. Tačiau pradėjus sklypų ir juose esančių pastatų pirkimo procedūras, dalį jų teko nutraukti, savininkams atsisakius turtą parduoti ar paprašius per didelės kainos.

Teikiamame sprendimo projekte nurodoma, jog trijų objektų savininkai jokių pasiūlymų nepateikė, vieno objekto savininkė raštu atsisakė dalyvauti derybose, o dar keturių objektų savininkai paprašė per didelių kainų, kurios nuo 80 iki 200 procentų viršijo nustatytą pastatų rinkos vertę.

Palei kairįjį Nemuno krantą einančioje H. ir O. Minkovskių gatvėje ties Aleksoto (Vytauto Didžiojo) tiltu yra suplanuotas M. K. Čiurlionio koncertų centras su 1,5 tūkst. vietų didžiąja sale, 700 vietų antrąja sale ir 600 vietų transformuojama konferencijų erdve.

H. ir O. Minkovskių gatvę planuojama praplatinti, įrengti joje šaligatvius. Taip pat numatoma įrengti pėsčiųjų tiltą, kuris vestų nuo šio objekto iki Nemuno salos bei dar vieną tiltą, kuris sujungtų Nemuno salą su kitu upės krantu. Šiuos objektus planuojama pastatyti iki 2022 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA