KTU diplomų įteikimo šventė „Žalgirio“ arenoje: rektorius linkėjo griauti įsisenėjusius stereotipus | Kas vyksta Kaune

KTU diplomų įteikimo šventė „Žalgirio“ arenoje: rektorius linkėjo griauti įsisenėjusius stereotipus

Birželio 21 dieną Kauno „Žalgirio“ arena pulsavo ne tik nuo muzikos ir šviesos efektų. Kaip teigiama pranešime spaudai, čia vykusią ceremoniją jauduliu pripildė mantijomis pasidabinę beveik 2 tūkstančiai Kauno technologijos universiteto (KTU) absolventų, kuriems buvo įteikti bakalauro, magistro, mokslo daktarų diplomai.

Kvalifikacinį laipsnį liudijantys dokumentai iškilmingai įteikti 96 KTU laidai, kurią sudarė KTU Elektros ir elektronikos, Ekonomikos ir verslo, Informatikos, Matematikos ir gamtos mokslų, Mechanikos inžinerijos ir dizaino, Statybos ir architektūros, Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetus baigę studentai.

Šiemet daugiausiai KTU absolventų baigė Programų sistemų, Statybų inžinerijos, Maisto mokslo ir technologijos, Finansų ir Informatikos inžinerijos bakalauro studijas. Tarp antrosios pakopos studijas baigusiųjų gausiausios buvo Transporto priemonių inžinerijos, Didžiųjų verslo duomenų analitikos, Apskaitos ir audito, Pramonės inžinerijos ir vadybos, Energijos technologijos ir ekonomikos studijų programų absolventų gretos.

Iš viso per 2019 metų pusmetį studijas baigė 2146 absolventai. Šį birželį KTU diplomais savo rankose džiaugėsi 1950 baigusieji, tarp kurių – 1365 bakalaurai, 552 magistrai, 33 profesinių pedagogikos studijų absolventai. Per 2019 m. studijas KTU jau baigė ir diplomus gavo 130 užsieniečių.

Dirbtinio intelekto laikais linkėjo kūrybiškumo

Sveikindamas susirinkusiuosius ir įvardindamas XXI amžiaus mokslo pasaulio tendencijas, KTU rektorius prof. Eugenijus Valatka pabrėžė būtinybę griauti stereotipus ir progresą stabdančius mitus.

Kaip vieną jų Rektorius įvardijo sričių skirstymą į „vyriškas“ ar „moteriškas“. Pasak jo, inžinerija ar IT nebėra ir galbūt niekad nebuvo „vyriškos“ sritys, o sėkmės istorijos, kurias sukūrė KTU absolventės, tai patvirtina. „Neabejoju, kad čia, šioje salėje, sėdinčios absolventės tai taip pat įrodys“, – teigė jis.

Rektorius pabrėžė, kad profesija neturi lyties, o tradicinis mokslų skirstymas į humanitarinius ir tiksliuosius mokslus – atgyvenęs. „Todėl akcentuojame mokymosi visą gyvenimą būtinybę. Intenciją neatsilikti nuo naujovių. Norą sekti inovacijas ar net jas diktuoti“, – kalbėjo E. Valatka, neabejodamas, kad KTU studentai šią savybę turi arba ją išsiugdo.
„Kūrybiškumą jau suvokiame kaip esminę ateities kompetenciją, net ir kalbėdami apie inžinerines specialybes“, – akcentavo E. Valatka.

Jo įsitikinimu, meno kūrėjams ir filosofams, ekonomistams ir finansininkams šiandien taip pat reikalingos IT ir kitos technologinės žinios. „Todėl studijų procese reikalingos naujos tarpdiscipliniškumo dimensijos, ir mes didžiuojamės tuo, kokią vietą mūsų taip vadinamajame technologijų universitete užima socialiniai ir humanitariniai mokslai bei menai“, – pabrėžė Rektorius.

Linkėjimui apie kūrybiškumą antrino ir šventės dalyvius sveikinęs tarptautinio bendradarbystės centro „Talent Garden“ įkūrėjas, fotografas ir reklamos specialistas Artūras Bulota.

„Mes esame apsupti ne žinių, o informacijos srauto. Nebėra vertės žinoti, nes Misteris Gūglas žino už mus daugiau. Didžiausia likusi vertė – gebėti konstruoti tą informaciją, kurią turime, naudotis ja kaip elementais“, – teigė jis, linkėdamas absolventams įsiklausyti į save.

„Galėkite išklausyti, nes kai jūs kalbate – sakote tai, ką žinote. Kada klausote – pildote savo žinių indą. Aš tai vadinu smalsumu. Jis veda pirmyn, suteikia žinių ir galimybę patirti tikrą atradimo džiaugsmą. Sėkmės, brangieji“, – tokia mintimi kalbą baigė A. Bulota.

Renginyje koncertavo Erica Jennings. Kartu su atlikėja pasirodymą rengė No Dj ir gospelo choras, savo kūriniais šventės dalyvius džiugino grupė iš Klaipėdos „The Voiceless“, KTU pučiamųjų grupė „The BrassBees“, tautinio meno ansamblio „Nemunas“ choras.

Renginį vedė radijo laidų vedėja, modelis Gabrielė Martirosianaitė ir aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA