Teks atsisveikinti: N. Zobovo meška palieka ne tik Kauną, bet ir Lietuvą | Kas vyksta Kaune

Teks atsisveikinti: N. Zobovo meška palieka ne tik Kauną, bet ir Lietuvą

BNS 2019/06/18 10:26
Delfi.lt montažas

„Ąžuolyno meškučių cirko“ savininko Nikolajaus Zobovo meška Vipas antradienį iš Lietuvos zoologijos sodo išvežama į meškų rezervatą Vokietijoje, Bad Fiusinge.

Apie tai BNS patvirtino Aplinkos apsaugos departamentas.

Praėjusį ketvirtadienį aplinkos ministras Kęstutis Mažeika po susitikimo su N. Zobovu žadėjo, kad meška sugrįš į Lietuvą, kai tik čia bus įrengtas specialus aptvaras meškoms.

Vipas nuo ketvirtadienio laikomas zoologijos sode, kai prieš tai su meška voljere Rokiškio rajone užsibarikadavęs N. Zobovas nusileido aplinkosaugininkų reikalavimams ir leido mešką transportuoti į Kauną. Tiesa, šis istorijos vingis pasklido ne tik Lietuvoje, bet užsieny – istoriją aprašė tarptautinė žiniasklaida.

Pasak Lietuvos zoologijos sodo vadovo Aurimo Didžioko, meškos būklė iš pažiūros gera, tačiau specialistai paėmė kraujo nuodugnesniems tyrimams.

„Palaikėm kurį laiką, užtikrinom saugų atidavimą. Šiandien ryte pasiėmė specialistai kraujo tyrimą, apžiūrėjo dantis, pėdas ir pasiima į Vokietiją. Mašina su kondicionieriumi, su vaizdo kamera, šitie specialistai moka vežti gyvūnus. Svarbu, kad būtų kondicionierius, mačiau ir vandens jie prisidėję – taip, kaip priklauso“, – BNS sakė A. Didžiokas.

Anot Aplinkos ministerijos, cirko savininkui N. Zobovui leidimas laikyti laukinius gyvūnus panaikintas birželio šeštą dieną.

Šiuo metu dingusi viena iš N. Zobovo meškų, vardu Kvina. Aplinkos apsaugos departamentas teigė, kad meškos dingimo faktas užfiksuotas gegužės 27 dieną, kai buvo vykdomi patikrinimai cirko voljeruose.

Pernai „Ąžuolyno meškučių cirkas“ dėl netinkamo gyvūnų laikymo buvo nubaustas 15 eurų bauda.

Veterinarijos specialistai kartu su aplinkosaugininkais nustatė, kad į gastroles gabenami gyvūnai laikomi nepakankamo ploto narvuose ir voljeruose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA