Šilainiai ir Vilijampolė gyvena sausroje: ieškoma išeičių, kaip tiekti geriamąjį vandenį | Kas vyksta Kaune

Šilainiai ir Vilijampolė gyvena sausroje: ieškoma išeičių, kaip tiekti geriamąjį vandenį

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Ketvirtadienį „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė kauniečių skundai. Pasak jų, Vilijampolės ir Šilainių gyventojai susiduria su iššūkiais dėl geriamojo vandens – arba jo nėra visai, arba srovė tiesiog neatiteka į viršutinius daugiabučių aukštus.

„Jau penkta diena, kai Vilijampolės gyventojai, o tarp jų ir Neries krantinės 32 numeriu pažymėtas namas, neturi geriamojo vandens. Vanduo mūsų devynaukščiame name pakyla tik iki penktojo aukšto, o viršutiniuose keturiuose aukštuose mes gyvename sausroje. Problema tęsiasi trečią vasarą iš eilės. O bendrovės „Kauno vandenys“ atstovai sako, jog dėl vykstančių darbų esą neįmanoma sukelti didesnio geriamojo vandens spaudimo. Kai tik prasideda sausesni orai, liekame be vandens“, – pasakoja „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Panaši situacija susiklosčiusi ir Šilainiuose. Vakar nuo 20:30 val. šilainiškiai nustebo atsukę čiaupus ir neišvydę nė lašo vandens. Paskambinę į tarnybą esą išgirdo, jog jokio gedimo nefiksuota, ir veikiausiai ši bėda atsirado dėl piko meto – kai daugelis daugiabučio gyventojų naudoja geriamąjį vandenį prausdamiesi ar skalbdami. „Liepė kreiptis į techninį skyrių kitą dieną, bet vandens, juk nebuvo jokio. Nuskambėjo patarimas: laukite, kol visi aplink baigs maudytis“, – piktinasi kaunietė.

Vadinasi, kol mieste vykdoma renovacija, reikės eiti per kaimynus ir klausti, ar plausi šiandien galvą, – šypteli moteris. Jos teigimu, šiandien, ketvirtadienį, vanduo atsirado, tačiau iš čiaupo jis esą bėgo silpna srove.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ teigė bendrovės „Kauno vandenys“ Administracijos ir bendrųjų reikalų skyriaus direktorius Ramūno-Petras Šulskus, problema atsirado dėl kaitros padidėjus vandens suvartojimui. Kuomet yra masiškai laistomi želdynai, kai kur krinta vandens slėgis ir atsiranda vandens drumstumas.

„Vykdant magistralinių linijų rekonstrukcijos darbus, šiuo metu atjungtos didelio diametro Karaliaus Mindaugo pr. ir Laisvės al. vandentiekio linijos. Vanduo į mikrorajonus teka pagalbinėmis mažesnio diametro linijomis. Masiškai laistant želdynus jų pagalba sudėtinga patiekti tokį kiekį vandens, užtikrinant jo tinkamą slėgį. Problemai spręsti, po profilaktinių valymo ir dezinfekavimo darbų, papildomas vandens tiekimas paleistas iš Apuolės gatvės siurblinės rezervuaro“, – sakė pašnekovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA