Išankstiniame balsavime pirmąją dieną rinkėjai dalyvavo aktyviau | Kas vyksta Kaune

Išankstiniame balsavime pirmąją dieną rinkėjai dalyvavo aktyviau

BNS 2019/05/21 11:46
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną savo valią prezidento rinkimų antrajame ture bei Europos Parlamento rinkimuose pareiškė tūkstančiu daugiau rinkėjų nei per pirmąjį turą prieš dvi savaites.

Pirmadienį iš anksto savivaldybėse balsavo 18 tūkst. 79 rinkėjai arba 0,74 proc. visų rinkėjų, pirmojo turo metu per tą patį išankstinio balsavimo laikotarpį savo valią pareiškė 16 tūkst. 987 arba 0,7 proc. visų rinkėjų.

Aktyviausiai, kaip ir pirmajame ture, iš anksto balsavo kurortų rinkėjai: 3,07 proc. Neringos, 1,58 proc. Birštono, 1,32 proc. Palangos gyventojų. Mažiausiai aktyvūs rinkėjai buvo Pagėgiuose (0,24 proc.) ir Šalčininkų rajone (0,25 proc.).

Balsavimas iš anksto prezidento rinkimų antrajame ture ir Europos Parlamento rinkimuose prasidėjo pirmadienį ir truks iki penktadienio. Balsuoti savivaldybių pastatuose galima kasdien nuo 8 iki 20 valandos. Iš anksto savo valią rinkimuose antradienį jau pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Per pirmąjį prezidento rinkimų turą išankstinio balsavimo aktyvumas pirmą dieną siekė 0,7 proc., antrą – 1,85 proc. rinkėjų. Bendras išankstinio balsavimo aktyvumas kartu su specialiuose paštuose, namuose balsavusių rinkėjų balsais siekė 10,75 procento.

Prezidento rinkimų antrajame ture varžosi du daugiausia balsų per pirmąjį turą surinkę kandidatai: Seimo narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir ekonomistas Gitanas Nausėda.

Pirmajame ture už Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškeltą I. Šimonytę balsavo 31,31 proc. rinkėjų, už nepriklausomą kandidatą G. Nausėdą – 30,94 proc. rinkėjų.

Rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvauja 16 partijų ir visuomeninių komitetų keliamų kandidatų sąrašų. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA