Per Kauno gimtadienį miestiečiams užkliuvo kontrolės pasirodymas viešajame transporte | Kas vyksta Kaune

Per Kauno gimtadienį miestiečiams užkliuvo kontrolės pasirodymas viešajame transporte

R. Tenio nuotr.

Tris dienas Kaunas šventė, tačiau nemažai miestiečių šiemet pasigedo pernai metų miesto valdžios dovanos – nemokamo viešojo transporto. Žmonės apgailestavo, kad nuolat apie miestiečių naudojimosi viešuoju transportu skatinimą kalbanti miesto valdžia, elgiasi atvirkščiai. Papiktino miestiečius ir savo darbą per šventes dirbę kontrolieriai. 

Kaunietė Aldona (51 m.) neslepia, jog tikėjosi, kad viešasis transportas nekainuos bent vieną Kauno gimtadienio dieną, pavyzdžiui šeštadienį. Jos vertinimu, žmonėms tai graži šventė, bet tikrai yra dalis žmonių, kurie skaičiuoja kiekvieną eurą ir galbūt tą išleistą eurą skirtų kavos puodeliui mieste, kas jiems reta prabanga.

„Kai girdi nuo scenos kalbant, jog Kaunas augantis, laimingu žmonių miestas, truputį liūdna darosi, kad visiškai nepagalvota apie labiausiai pažeidžiamas socialines žmonių grupes – nemokamas važiavimas visuomeniniu transportu būtų buvusi dar didesnė dovana vietoje vieno iš koncertų, kurią gal net tiek ir nereikėjo“, – sakė Aldona.

Kaunietę Rasą (46 m.) papiktino ne tik tai, kad per miesto gimtadienį viešasis transportas nebuvo nemokamas, kaip pernai, bet dar ir dirbo kontrolieriai. Šeštadienį moteris po vykusių renginių, apie 21:30 val., važiavo autobusu, kai prieš juos iš stotelėje sustojusio troleibuso juodai apsirengusių kontrolierių buvo išvesti net keturi žmonės, kurie važiavo be bilieto.

„Suprantu, jog tvarka turi būti, o važiavimas be bilieto neturi pateisinimo, bet atrodė labai nemaloniai, man labai sugadino nuotaiką, nes žmonės buvo padorūs, linksmi, iš šventės, o čia – kaip kokiame Minske pasijaučiau. Po to vaizdo man visos gražios kalbos apie gimtadienio šventę ir dėmesį kauniečiams tapo bevertės“, – atviravo pašnekovė.

Į miesto gimtadienio renginius atvykęs Julius (23 m.) taip pat liko nusivylęs miesto prioritetais, susijusiais su nuolaidomis miestiečiams. „Parkingas penktadienį buvo nemokamas mieste, ką tai reiškia – dar daugiau pasiturinčių žmonių automobilių, tarša, grūstys? O viešasis transportas – mokamas, reiškia, dar mažiau žmonėms galimybių atvykti į šventę, skatinimo naudotis viešuoju transportu. Žinote, kalbėti yra viena, bet reikia žiūrėti, kas iš tiesų daroma. Nes ekologijos, skatinimo naudotis mažiau taršiu transportu idėjos yra gerai, bet jos panašu – tik popierėlis, neturintis nieko bendro su realybe“, – savo nuomonę išsakė Prancūzijoje besimokantis jaunuolis, viešėjęs Kaune pas savo mamą.

Praėjusio penktadienio popietę nemokamo viešojo transporto klausimu teiravosi ir portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai. Deja, kaip sakė bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis, į dienų sąrašą, kai viešasis transportas gyventojams ir svečiams nekainuoja, Kauno gimtadienis nėra įtrauktas.

Primename, kad nemokamai viešuoju transportu kauniečiai gali naudotis šiomis svarbiomis šaliai datomis: Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – Vasario 16-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną – Kovo 11-ąją, Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną – liepos 6 d. Taip pat rugsėjo 22-ąją, kai visame pasaulyje minima Tarptautinė diena be automobilio. Spalio 1-ąją – Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną miesto autobusais ir troleibusais leista nemokamai važiuoti visiems pensinio amžiaus žmonėms.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA