UNICEF vaikų bėgimas „už kiekvieną vaiką“ tradiciškai atvyksta į Kauną | Kas vyksta Kaune

UNICEF vaikų bėgimas „už kiekvieną vaiką“ tradiciškai atvyksta į Kauną

Organizatorių nuotr.

Didžiausias ir prasmingiausias vaikų bėgimas Lietuvoje – UNICEF vaikų bėgimas – jau šį penktadienį, gegužės 24 d., startuoja Kaune. Šiais metais tradicinis bėgimas skirtas JT Vaiko teisių konvencijos 30-ies metų sukakčiai paminėti, o distanciją įveikę mažieji bėgikai primins visuomenei, kad vaikai yra didžiulė pasaulį ir gyvenimus keičianti galia.

[galerija kiek=”8″]

UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė–Staniulėnė, kviesdama registruotis džiaugėsi, kad UNICEF vaikų bėgimas tampa gražia Lietuvos šeimų, mokyklų ir darželių tradicija, o gautas medalis įkvėpia kiekvieną vaiką suprasti, kad visą gyvenimą jis turi nesustoti ir bėgti norėdamas padėti kitiems, gelbėdamas kitų gyvybes.

„Šis bėgimas suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų vaikų gyvenimus. Tai ilgalaikė iniciatyva skatinanti moksleivių fizinį aktyvumą bei supažindinanti juos su altruizmu bei kiekviename iš mūsų slypinčia galia kurti gražesnį pasaulį“– sakė J. Majauskaitė–Staniulėnė.

Svarbus UNICEF vaikų bėgimų tikslas – ugdyti jaunųjų visuomenės narių bendruomeniškumą, todėl UNICEF dėkoja mokytojams, kurie ragina bėgime dalyvauti klases ar net bėga visa mokykla būriu. Juk visiems kartu – ir smagiau, ir drąsiau.

Apie mažųjų ir jaunųjų bėgikų rezultatus, pasiektus UNICEF vaikų bėgimuose, kalba skaičiai. Per septynerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 16,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 12 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 86 632 eurai, kurie išgelbėjo 20 379 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus nelaimių ir skurdo slegiamose šalyse.

Visi UNICEF bėgimų dalyviai gauna specialius rėmėjų dovanojamus UNICEF marškinėlius ir yra apdovanojami medaliais, o šauniausiai šiųmečiame bėgime pasirodžiusi klasė / mokykla bus apdovanota kelione su „Toks“ į įspūdingą mokslo centrą AHHAA Estijoje, Tartu.

UNICEF vaikų bėgimus kasmet aktyviai palaiko žiniasklaida ir visuomenėje žinomi žmonės. Tarp jų – olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, vicečempionas Jevgenijus Šuklinas, olimpietis, irkluotojas Egidijus Balčiūnas, aktoriai Giedrius Savickas ir Virginija Kochanskytė, Eglė Jackaitė, dainininkai Justė Arlauskaitė-Jazzu, Donatas Montvydas, Vaidas Baumila, Marija Grabštaitė, Mantas Jankavičius, Merūnas Vitulskis, Gabrielius Liaudanskas – Svaras bei daugelis kitų.

UNICEF vaikų bėgimas, paminint JT Vaiko teisių konvencijos 30 metų jubiliejų, šiemet vyks 5 Lietuvos miestuose – gegužės 23 d. Klaipėdoje, gegužės 24 d. Kaune, gegužės 30 d. Druskininkuose, gegužės 31 d. Tauragėje, o bėgimo finalas įvyks birželio 14 d. Vilniuje.

Užsiregistruokite dabar – čia.

Apie UNICEF vaikų bėgimą

Unicef vaikų bėgimas – linksmas 500–1 km bėgimas 2-14 metų vaikams, skirtas padėti nuo bado, prastos mitybos ir mirtinų ligų kenčiantiems vaikams nelaimių purtomose šalyse. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padėti UNICEF išgelbėti pasaulio vaikų gyvenimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA