Uždaromas geležinkelio tunelis Kaune: keleiviams – svarbi žinia | Kas vyksta Kaune

Uždaromas geležinkelio tunelis Kaune: keleiviams – svarbi žinia

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Įsibėgėjus „Rail Baltica“ rekonstrukcijai, dėl vykdomų darbų gegužės 23 dieną uždaromas geležinkelio tunelis – gyventojams teks laikinai pakeisti kelionės įpročius.

Gegužės 23 dieną traukinių eismas geležinkelio tuneliu bus uždarytas dėl europinės vėžės tiesimo ruože Palemono-Kauno geležinkelio stotis.

Tunelį vėl atidaryti planuojama šių metų rugsėjo 1 dieną.

Tunelio uždarymo laikotarpiu Vilnius-Kaunas-Vilnius maršruto traukiniai važiuos tik iki Palemono ir į sostinę pajudės iš šios stoties.

Tarp Kauno ir Palemono geležinkelio stočių vasarą kursuos 12 specialių autobusų reisų – autobusų tvarkaraščiai bus priderinti prie populiariausių traukinių Kaunas-Vilnius ir Vilnius-Kaunas reisų, o kai nekursuos specialūs autobusai, susisiekimą su miesto centru turėtų užtikrinti Kauno viešasis transportas.

Baigus įgyvendinti „Rail Baltica“ projektą, Kaunas taps svarbiu tarptautiniu logistikos centru, o kelionės tiek vidaus, tiek užsienio maršrutais gerokai paspartės: iš Panevėžio į Kauną kelionė truks 38 min., iš Vilniaus į Kauną – 36 min., Varšuvą pasieksime per nepilnas 5 val., Rygą – per 1,5 val., o Taliną – per 3,5 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA