Šaras apie Eurolygos pusfinalio kovą: pralaimėjimas skaudus, bet reikės pakilti į viršų – Kas vyksta Kaune

Šaras apie Eurolygos pusfinalio kovą: pralaimėjimas skaudus, bet reikės pakilti į viršų

Lrytas.lt / Erikas Petrikas 2024/05/25 14:24
Šarūnas Jasikevičius / J. Elinsko, ELTA nuotr.

Šarūnas Jasikevičius po pralaimėto Eurolygos pusfinalio mačo prieš Atėnų „Panathinaikos“ teigė, kad šis pralaimėjimas jam yra tragedija, atskleidė nesėkmės priežastis, tačiau kartu džiaugėsi savo žaidėjais ir įvertino pavėlintos dvikovos faktorių.

Šaro treniruojami „Fenerbahce“ auklėtiniai 57:73 po dviejų nesėkmingų atkarpų mačo pradžioje ir pabaigoje galiausiai krito prieš Atėnų „Panathinaikos“.

„Fenerbahce“ sekmadienį nuo 17:00 val. vietos laiku (18:00 val. Lietuvos) laiku kausis mažajame finale, kur susitiks su Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“ poros pralaimėtoja.

„Sveikinimai Erginui (Atamanui) ir Atėnų „Panathinaikos“. Jie labiau buvo savimi nei mes. Didžiulė pagarba jiems. Kai šis sezonas Eurolygoje yra baigtas, didžiulė pagarba ir didelis ačiū mano žaidėjams. Jie ištraukė rungtynes situacijose, kuriose, atrodo, nebuvo galima to padaryti.

Jeigu žiūrėsime į rungtynes, mes gynyboje buvome labai geri, mums viskas buvo gerai net ir tada, kai leisdavome varžovams įmesti pigius taškus. Mes vis tiek sugebėjome išlaikyti „Panathinaikos“ ekipą žemiau jų vidurkių.

Gaila, kad mes puolime buvome tiesiog labai prasti. Taip, kaip mes puolime judinome kamuolį… Nors tada, kai judinome, mes atradome sprendimus, bet po to nepataikėme. Mūsų puolimas prieš susikeitimo gynybą, prieš kurią mes treniruojamės kiekvieną dieną… Mes buvome per statiški.

Tai – klasikinė situacija. Kai situacija tampa sudėtingesnė, mes bandome daryti dalykus savaip. Tai – skaudi situacija, be klausimų. Turime kilti atsispirti ir pakilti.

Dar kartą – džiaugiuosi dėl savo žaidėjų ir esu jiems dėkingas. Jie atvedė „Fenerbahce“ į didžiausią sceną. Be klausimų, kad šis pralaimėjimas skaudus, bet reikės pakilti į viršų“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Šaro auklėtiniai mačą pradėjo 0:12 atkarpa, o po to trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirto pradžioje (praktiškai 5 žaidimo minutes – red.)„Fenerbahce“ nepelnė taškų ir pralaimėjo atkarpą (0:8).

Be to, „Fenerbahce“ per pirmojo ketvirčio 5,5 minutės nebuvo pelnė taškų, o trečiojo kėlinio pabaigoje iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio (per 8 minutes žaidimo laiko – red.) lietuvio auklėtiniai buvo pelnę vos 2 taškus.

Ar gali būti taip, kad „Fenerbahce“ galiausiai krito dėl to, jog Šaro auklėtniai neturėjo pernelyg didelės patirties finalo ketvertuose?

„Klausykite, kai mes pažiūrime į situacijas, dėl kurių mes pralaimėjome tokias rungtynes… nėra vienos priežasties. Mes nebuvome patys geriausi gynyboje, bet buvome pakankamai geri ir jos būtų užtekę laimėti.

Rungtynių metu gynybos skaičiai nebuvo blogi, mes diskutavome apie gynybos keitimą, bet skaičiai pikenrolo gynyboje buvo nerealūs.

Kalbant apie įvairias „Panathinaikos“ variacias, tarp kurių yra Kendrickas Nunnas ir Mathiasas Lessort‘as, M.Lessort‘as ir Kostas Sloukas… Mes gerai gynėmės prieš juos.

Bet mes dabar turime kalbėti apie puolimą. Šios rungtynės priminė ketvirtąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes prieš Monako ekipą. Situacija tapo sudėtinga ir mes pasistengėme nejudinti kamuolio… pernelyg daug kamuolio varymosi, mes nežinojome to, kaip išnaudoti susikeitimų gynybą“, – apie prastesnes atkarpas rungtynių metu kalbėjo Šaras.

Primename, kad Šaras jau ketvirtą kartą su savo treniruojamomis komandomis nepateko į Eurolygos finalą.

2017-18 m. sezone Šaras ir jo treniruojamas „Žalgiris“ Eurolygoje užėmė 3 vietą, 2020-2021 m. lietuvio treniruojama „Barcelona“ krito Eurolygos finale, 2021-2022 m. lietuvio treniruotas Katalonijos klubas pasidabino bronzos medaliais, o 2022-2023 m. Kaune vykusiame finalo ketverte „Barca“ liko ketvirta.

Šaras įvertino dar vieną nesėkmę finalo ketverte ir nustūmė mintis apie prastesnį „Fenerbahce“ žaidėjų pajėgumą.

„Nežinau, kodėl jūs šitų vyrukų nevadinate superžvaigždėmis. Mes turime aukščiausios klasės žaidėjus. Aš žinojau, kad „Fenerbahce“ buvo gabi patekti į finalo ketvertą ir laimėti titulą. Tuo net neabejoju.

Tai tragedija, kad mes pralaimėjome. Kiekvieną kartą, kai tu patenki į finalo ketvertą, tu esi per dvejas rungtynės nuo titulo ir esi itin arti jo.

Mes turime pasižiūrėti į save, mes nesužaidėme savo geriausių rungtynių… Man nesvarbūs kiti metai. Man svarbiausia – dabartis. Kaip komandos treneriui, turint vadovą, mes žiūrime į priekį, bandome priimti atitinkamus sprendimus ir jie galiausiai ateis.

Berlyne laimėti buvo puiki galimybė. Gaila, bet mūsų sezonas Eurolygoje – baigtas“, – sakė Šaras.

Prieš rungtynes prie „Uber“ arenos įvyko konfliktas, kurio epicentre atsidūrė „Fenerbahce“ ir „Panathinaikos“ sirgaliai, o vėliau galiausiai rungtynės buvo pavėlintos kone 30 minučių.

Kaip tai vertina Šaras?

„Tai pavėlino rungtynes abejoms komandoms. Akivaizdu, kad tai buvo neįtikėtinai prasta situacija. Tokiame lygyje tokių dalykų negali būti, bet mes negalime to naudoti it pasiteisinimo.

„Pao“ komandai rungtynės taip pat buvo pavėlintos. Jie su tuo irgi kentėjo, bet „Panathinaikos“ į aikštelę išėjo geresni, tačiau tai – gyvenimas. Jeigu būtumėte pasakę, kad Eurolygoje rungtynės bus pavėlintos pusvalandžiu, o lauke lauktų pusė sirgalių… Bet nėra taip, kad mes sėdėsime čia ir skųsimės“, – spaudos konferenciją baigė Š.Jasikevičius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA