Laukia Milikonių kalno rekonstrukcija: kiek bus eismo juostų? | Kas vyksta Kaune

Laukia Milikonių kalno rekonstrukcija: kiek bus eismo juostų?

/ R. Tenio nuotr.

Vasario 13 dieną vyksiančiame Kauno tarybos posėdyje bus svarstoma dėl gatvių tvarkymo prioritetinio sąrašo patvirtinimo, kuriame numatyta tvarkyti ir Linkuvos gatvę, ji pažymėta 8 prioriteto numeriu. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis atskleidė, kokie eismo pokyčiai numatomi Milikonių kalno šlaite.

Vasario 5 dieną vykusiame Miesto ūkio ir paslaugų komiteto posėdyje A. Pakalniškis pristatė „Kauno miesto gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2024-2026 metų prioritetinį sąrašą, kuriame įtraukta ir Linkuvos g. įkalnė.

„Metų pabaigoje planuojame (pradėti – aut. pastaba). Šiandien dar buvom su projektuotojais susitikę, rinksim per artimiausią mėnesį ekspertą, projekto ekspertavimui.

Planuojame, kad vidury kalno liks dvi eismo juostos, kadangi daug medžių, daug šlaitų. Viršuj, prie Žemaičių ir apačioj prie Varnių gatvės išsiplėstų iki trijų eismo juostų dėl eismo paskirstymo. Bet pagrindinis dalykas, ką norėtume padaryti, tai pėsčiųjų ir dviračių taką“, – posėdžio metu apie planus Linkuvos g. įkalnėje kalbėjo A. Pakalniškis.

Prioritetiniame sąraše nurodyta, jog šios gatvės remontas bus įgyvendinamas savivaldybės lėšomis ir turėtų kainuoti 3 milijonus eurų.

Prioritetiniame sąraše iš viso įtrauktos 189 Kauno gatvės, kurias savivaldybė planuoja sutvarkyti per 2024-2026 metus. Visoms gatvėmis prireiks per 130 milijonų eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA