„Kazimiero mugė“ Kaune: prekybininkai tikina, kad kainos nekyla | Kas vyksta Kaune

„Kazimiero mugė“ Kaune: prekybininkai tikina, kad kainos nekyla

delfi.lt 2019/03/09 20:16
R.Tenio nuotr.

Nemuno saloje prie „Žalgirio“ arenos tęsiasi „Kazimiero mugė“. Šis renginys, liaudiškai vadinamas „Kaziuko muge“, Kaune organizuojamas jau 19 kartą ir kasmet pritraukia vis daugiau prekeivių ir lankytojų. Nors neretai mugės sulaukia kritikos dėl per nelyg išpūstų kainų, prekybininkai tikina, kad kainos pastaruoju metu kinta nežymiai.

Savaitgaliui įsikūrusioje turgavietėje nestinga lankytojų, besiburiuojančių prie spalvingų prekybinių palapinių. Nuo penktadienio vykstančioje mugėje lankytojai gali paragauti nacionalinių lietuviškų patiekalų, pasivaišinti gira ir arbata bei įsigyti prekybininkų siūlomų daiktų ir maisto gaminių. Mugėje susibūrė ūkininkai, bitininkai, duonos kepėjai, amatininkai, tautodailininkai ir tautos paveldo atstovai.

Palapinių miestelyje pamario žvejai vietoje kepa ir rūko šviežiai sugautą žuvį bei mėsą. Prekeiviai vaišino lankytojus arbata, imbieriniu gėrimu ir saldumynais, tačiau kauniečiai labai nedrąsiai vaišinosi turgaus gėrybėmis.

Į mugę atvyko amatininkai ir iš Latvijos, Lenkijos, Estijos, Rusijos, Vokietijos, Vengrijos, Belgijos, kurie pristato savo šalių gaminius jiems skirtose mugės zonose ir supažindina su savąja kultūra. „Kazimiero mugės“ lankytojus iki pat sekmadienio linksmina ir šokdina liaudiškos muzikos ansambliai, kapelos, vyksta įvairūs žaidimai bei liaudies meistrų pamokos ir amatų demonstravimas.

Šalia tradicinio lietuviško prekybinio miestelio galima išbandyti ir ne visai tradicinių pramogų. Mugėje įsikūrė virtualios realybės simuliatoriai, šaudymo iš lanko atrakcijos. Vaikščiojant po mugę galima pasiklausyti ir indėnų mediniais instrumentais atliekamos muzikos.

Prekybininkai mugėje pasakoja, kad kainos nedaug skiriasi nuo praėjusių metų, kai kurie produktai net pigesni: šoninės lašinukai kainuoja apie 5 eurus, medus 6 eurus, rūkyta skumbrė 3, karšis 10 eurų. Už sūrį turgaus lankytojai moka 6 eurus už kilogramą ir 2,5 euro už naminės giros litrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA