Statomas prof. L. Donskio atminimui skirtas paminklas | Kas vyksta Kaune

Statomas prof. L. Donskio atminimui skirtas paminklas

R. Tenio nuotr.

Kauno Petrašiūnų kapinėse per porą savaičių turėtų būti užbaigtas profesoriaus Leonido Donskio atminimą įamžinantis kapo paminklas. Praeitą savaitę netikėtai iškritęs sniegas sutrukdė antkapio įrengimo darbus užbaigti iki Mirusiųjų pagerbimo dienos, tačiau per Vėlines iškilaus mokytojo kapą pagerbę lankytojai jau galėjo pamatyti pagrindinę monumento idėją.

Skritulio formos laikrodžio ciferblatą atkartojanti antkapio plokštė uždengia visą kapo teritoriją, o joje įrėžtos linijos simbolizuoja laikrodžio rodykles, žyminčias profesoriaus gyvenimo pradžią ir pabaigą. Tiesa, paminklas nėra visiškai užbaigtas, nes tam sutrukdė oro sąlygos. Planuojama, kad tai pavyks padaryti vėliausiai iki šio mėnesio pabaigos, kuomet bus paskelbta daugiau žinių apie paminklo sumanymo idėją, simbolius ir autorius.

„Tai draugų dovana Lionidui“, – lakoniškai situaciją portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo profesoriaus žmona Jolanta Donskienė, pažadėjusi suteikti daugiau informacijos, kai paminklas jau bus galutinai įrengtas.

Prieš dvejus metus visą Lietuvą sukrėtusi staigi profesoriaus L. Donskio mirtis jo artimiesiems, draugams, studentams, kolegoms, o ir mažiau su juo bendravusiems žmonėms paliko stiprų netekties jausmą. Jausmą, kad netekome jautraus ir atviro žmogaus, jo proto, talento, liberalaus ir kritiško požiūrio, o drauge su juo – ir dalelės savęs.

Sustojusiu laikrodžio simboliu įprasmintas iškilaus akademiko ir visuomenininko atminimas, kaip ir visa profesoriaus kūryba, skatina lankytoją stabtelėti ir susimąstyti apie amžinąją būtį bei kiekvieno mūsų prasmę trumpame jos mirksnyje – gyvenime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA