„Žalgirio“ arenoje bus apdovanotas geriausias jaunasis mokytojas | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ arenoje bus apdovanotas geriausias jaunasis mokytojas

BNS 2018/10/02 20:05
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Meilės Lukšienės premija šiemet skirta Vilniaus Užupio gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojui, Vilniaus universiteto doktorantui ir dėstytojui 30 metų Aliui Avčininkui, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija. Premija mokytojui trečiadienį bus iškilmingai įteikta „Žalgirio“ arenoje.

A. Avčininkas, kilęs iš Kėdainių rajono, Kėdainių Šviesiosios gimnazijos ir Vilniaus universiteto auklėtinis, į mokyklą atėjo per programą „Renkuosi mokyti“. Anot jo, kiekvienas mokytojas turėtų eiti pakelta galva, nes tai prestižinė profesija.

„Švietimas yra pagrindinė interesų sritis ir pagrindinis veiklos baras, kuriame norėčiau dar padaryti daug. Vienas iš pagrindinių tikslų – kelti mokytojo savivertę, formuoti palankų ugdytojo įvaizdį visuomenėje, skatinti jau esančių ir būsimų pedagogų lavėjimą. Didelė svajonė – įkurti mokyklą, kurios koncepcija būtų paremta tarptautine inovatyvia praktika“, – yra rašęs jaunas mokytojas.

Jau pirmaisiais darbo metais jis subūrė mokinių grupę ir pastatė spektaklį pagal F. Dostojevskio ir S. Beketo kūrinius, gimnazijoje atgaivino tautosakos tradiciją.

A. Avčininkas su mokiniais dalyvauja nacionaliniuose ir tarptautiniuose projektuose, šių metų pavasarį su mokiniais žygiavo po Kėdainių krašto apylinkes tautinės raštijos keliais. Dvejus metus iš eilės jis buvo atrinktas vykti į Tarptautinį mokytojų forumą.

Anot ŠMM pranešimo, A. Avčininkas prisidėjo rengiant literatūros vadovėlius, metodinę literatūros medžiagą abiturientams. Jis taip pat yra valstybinių brandos egzaminų vertintojas. Kandidatų į M. Lukšienės premiją atrankoje jis dalyvavo antrą kartą.

Premija laureatui bus iškilmingai įteikta trečiadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje per koncertą, skirtą Tarptautinei mokytojų dienos progai. Premijos dydis – 4560 eurų. Ji skiriama kiekvienais metais. Į M. Lukšienės premiją šiemet pretendavo 21 jaunas mokytojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA