Ramybės parko tvarkymo darbai: ką darys atkasę antkapius? | Kas vyksta Kaune

Ramybės parko tvarkymo darbai: ką darys atkasę antkapius?

Kaunas.lt nuotr.

Miesto centre esantis Ramybės parkas netrukus turėtų tapti jaukesnis ir patogesnis. Dabar parke dirbantys statybininkai atnaujina susidėvėjusius takus, o netrukus šioje vietoje bus įrengtas naujas apšvietimas, suoliukai ir šiukšliadėžės.

[galerija kiek=”4″]

Kaip nurodoma Kauno savivaldybės pranešime, Ramybės parkas turi kapinių statusą, todėl visi darbai vykdomi bendradarbiaujant su paveldosaugos bei bažnyčios atstovais.

Dabartinėje Ramybės parko teritorijoje iki pat septintojo dešimtmečio buvo įsikūrusios karmelitų kapinės, kurias sovietinė valdžia sulygino su žeme.

„Vykdant darbus yra tikimybė atkasti sovietų buldozeriu užlygintus senųjų kapinių paminklus. Radus antkapių, pagal rekomendacijas jie bus pašventinti ir užkasti tose pačiose kapinėse“, – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Parke esantis trinkelėmis grįstas takas keičiamas asfaltuotu. Tokiu būdu bus suvienodintas visas parko pėsčiųjų takų tinklas. Iš parko surinktos trinkelės sandėliuojamos ir bus panaudotos miesto reikmėms kitose vietose.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad tokia vienodinimo strategija tiko ne visiems – miestiečiai neseniai nusistebėjo, kodėl ardomos apynaujės takų trinkelės.

Kai kurių kauniečių manymu, tokia danga parko takams tinka labiau nei asfaltas, „primenantis tarybinius laikus“, o ir asfaltavimo darbai esą atliekami nekokybiškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA