Emigrantai sukilo: siūlo, kad Kauno oro uostas taptų pagrindiniu visam laikui | Kas vyksta Kaune

Emigrantai sukilo: siūlo, kad Kauno oro uostas taptų pagrindiniu visam laikui

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo liepos 14 dienos Kauno oro uostas Karmėlavoje tapo pagrindiniais kelionių į pasaulį vartais. Atgarsiai netilo iki tol, netyla ir dabar. Vieni šiuose pasikeitimuose randa trūkumų, kiti – privalumų. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė informacija, kurioje – ypatingas emigrantų prašymas, susijęs su skrydžiais iš Kauno oro uosto.

„Norime paprašyti, kad būtų atsižvelgta į eilinius žmones, kurie itin dažnai skraido į Lietuvą, ir oro uostas Kaune taptų pagrindiniu ne tik dabar – numatytą laikotarpį, bet visada“, – prašo iš Lietuvos emigravę, bet ją aplankantys asmenys.

Jei pastarasis noras būtų patenkintas, pasak jų, nestigtų komforto, kuris juntamas seniai. „Išlipę iš lėktuvo galėtumėme greičiau grįžti į taip pasiilgtus namus. Palyginus atstumus Lietuvoje tampa aišku, kad Kaunas yra šalies centras, o Vilnius – pakraštys.  Juk išskristi orlaiviu iš sostinės, o atskridus į Lietuvą įveikti ne vieną dešimtį kilometrų nelengva. Išvargina. Išgirskite mus“, – prašo emigrantai.

Apie galimybę perkelti skrydžius į Kauną iš Vilniaus visam laikui portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai pasiteiravo Lietuvos oro uostų komunikacijos projektų vadovės Agnės Mažeikytės. „Labai įdomus klausimas. Vilnius yra didžiausias Lietuvos miestas ir šalies sostinė. Būtent čia įsikūrusios visos svarbiausios valdžios institucijos. Čia taip pat – didžiausia verslo įmonių ir užsienio investicijų koncentracija bei daugiausiai žmonių, kurie dažnai naudojasi oro uostų paslaugomis“, – komentavo ji.

Pasak A. Mažeikytės, pagrindinį šalies oro uostą lemia ne tik geografinė vieta. Tad, atrodo, kad į iš Lietuvos išvykusių žmonių prašymą nebus atsižvelgta.

Primename, kad skrydžiai į Kauno oro uostą iš Vilniaus perkelti dėl orlaivių kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos darbų sostinėje. Tai tęsis iki rugpjūčio 17 dienos 23:59 val. Po to daugelis skrydžių bus grąžinti atgal į Vilniaus oro uostą kaip buvo iki įvykstant rekonstrukcijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA