Pasirodė itin pigių butų pasiūlos skelbimai: bandė apsigyventi dešimtys kauniečių | Kas vyksta Kaune

Pasirodė itin pigių butų pasiūlos skelbimai: bandė apsigyventi dešimtys kauniečių

Asociatyvi / A. Girtauto nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ komanda kartu su iniciatyvių savanorių-nukentėjusiųjų grupe suorganizavo apsilankymą pas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininką Darių Žukauską. Prieš keletą dienų portalo skaitytojai pranešė apie neregėto masto sukčius Kaune. Pasak jų, internete sklando įtartini skelbimai, kuriuose siūloma pigiai išsinuomoti arba nusipirkti nekilnojamąjį turtą. Tačiau vos įmokėjus avansą, tariami pardavėjai ir nuomotojai dingsta iš akiračio.

Nukentėjusių nuo šių sukčių Kaune – tikrai ne vienas. Tad sujungę viskas įmanomas pajėgas, kuriose dalyvauja nukentėjusiųjų grupė, policijos pareigūnai ir portalo „Kas vyksta Kaune“ komanda, balandžio 14-osios rytą nusprendė sustiprinti niekadėjų paiešką, kad pavyktų kuo skubiau juos sučiupti ir nedaugėtų į spąstus patekusių žmonių.

Vieni iš nukentėjusiųjų, apsilankę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko D. Žukausko kabinete, – jauna šeima. Šie teigia, jog pamatę skelbimą apie siūlomą buto nuomą internete, paskambino nurodytu numeriu ir pasiteiravo, ar yra galimybė įsikelti ten gyventi su mažais vaikais. Nuomotojai esą patikino, jog tai – jokia problema, nors, ne paslaptis, jog dažniausiai maži vaikai nuomojamuose butuose – ne itin pageidaujami.

„Pasak nuomotojų, į skelbimą atsiliepėme pirmieji, tad bekalbant telefonu, patys pasiūlėme pervesti avansą, kad būtumėme užtikrinti, jog išnuomos būtent mums. Netrukus pervedėme 65 eurus į nurodytą banko sąskaitą, tačiau bendra nustatyta suma už nuomą buvo 165 eurai. Nenutuokėme, jog tai gali būti aferistai“, – sako vyras.

Po kurio laiko paskambinus tuo pačiu telefono numeriu atsiliepusi moteris esą ne kartą mėgino išsisukti nuo susitikimo sakydama, jog išvyksta į užsienį. Šiek tiek vėliau, pavykus suderinti susitikimo detales ir nuvykus prie namo, kuriame turėjo būti nuomojamas butas, pasak nukentėjusiųjų, moters telefonas buvo išjungtas.

„Kantriai lūkuriavome prie buto durų, manydami, jog telefonas išsikrovė. Bandėme prisiskambinti vėl ir vėl, tačiau nesėkmingai“, – sako jauna šeima.

Nukentėjusiųjų teigimu, minėtų banko sąskaitų savininkė – mergina esą turėjo ne vieną, o net dvi skirtingas sąskaitas. Paskelbus šį sukčiavimo atvejį portale „Kas vyksta Kaune“, redakciją pasiekė bene dešimt į kone identišką situaciją papuolusių kauniečių laiškų. Daugelio iš jų pareiškimai dėl skriaudos esą pristatyti į Dainavos policijos komisariatą, Kaune.

Skaičiuojant kone dešimties žmonių patirtus nuostolius, jų suma siekia 715 eurų. „Susisiekiau su Ernesta, į kurios sąskaitas buvo pervedami žmonių pinigai. Ji minėjo, kad esą prieš pusantro mėnesio bendravo su kaliniu Algirdu L. ir jam galimai atidavė elektroninės bankininkystės prisijungimus bei sąskaitų numerius. Mergina pasakojo, kad po minėto laiko tarpo į ją kreipėsi porelė, kuriai ji esą prie savo namų atidavė visus į sąskaitą pervestus pinigus“, – pasakoja vienas į sukčių žabangas patekęs vyras.

Esą Ernesta paklausta, kodėl nesiėmė veiksmų ir neuždarė sąskaitų, tikino, jog šiuo metu jos jau panaikintos. Pasak nukentėjusiųjų, tarp atvejų pasitaikė ne tik butų nuomos, bet ir pigių busto pardavimo skelbimų. „Dažniausiai rašoma, jog vos už 12 tūkstančių eurų parduodami dviejų kambarių butai. Atsiradus susidomėjusiems, kai šie perveda avansą, skelbimas dingsta iš interneto platybių. Tačiau sąskaitos numeris šįkart – vyro vardu“, – apie kitokio pobūdžio ilgapirščių išradingumą pasakoja nukentėjusieji kauniečiai.

Esą paskambinus nurodytu telefonu, iš tiesų, kitame laido gale buvo girdimas vyriškas balsas, tačiau, pasak kai kurių nukentėjusiųjų, jis nebuvo kalbus bei suinteresuotas parduoti buto, o, veikiausiai, tik laukė, kol numanomas pirkėjas pasiūlys pervesti avansą.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ paviešinus straipsnį apie galimus apgavysčių atvejus Kaune, vieno iš nukentėjusiųjų iniciatyva socialiniame tinkle „Facebook“ buvo sukurta privati grupė, kurioje susibūrė šių sukčių aukos.

„Dainavos policijos komisariato tyrėjai apklaus nukentėjusiuosius, atliks ikiteisminio tyrimo veiksmus – sustabdys pinigų iš minėtų sąskaitų migravimą ir mėgins surasti merginą, per kurią galimai kaip įrankį tikslams pasiekti buvo vykdomos finansinės operacijos“, – tikino Kauno apskr. VPK viršininkas D. Žukauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA