Krikščionys dalyvauja Velyknakčio pamaldose | Kas vyksta Kaune

Krikščionys dalyvauja Velyknakčio pamaldose

Kauno arkivyskupijos nuotr.

Didįjį šeštadienį krikščionys dalyvauja Velyknakčio pamaldose. Kaip praneša Kauno arkivyskupija, Bažnyčia budi prie Viešpaties kapo apmąstydama Jo kančią ir mirtį.

Vakare švenčiama Velyknakčio vigilija. Pačioje iškilmingiausioje metų liturgijoje (Žiburių, Žodžio, Krikšto ir Eucharistijos) budima ir simboliškai laukiama Kristaus prisikėlimo ir jis jau švenčiamas.

20 val. vyko Velyknaktis arkikatedroje. Jis prasidėjo ugnies pašventinimu Rotušės aikštėje, kur dalyvavo daugybė miestiečių. Velyknakčio ceremonija bažnyčiose prasidėjo skirtingu laiku, 20-22 val.

Bažnyčiose tikintieji apšviečia aplinką savo žvakėmis. Naktinių apeigų reikšmė – pripažinti savo kaltę ir pamatyti tikrąją gyvenimo šviesą. Apeigose giedamos psalmės, skaitomas Šventasis Raštas, cituojamos vietos, kur pranašaujamas Mesijo atėjimas ir žmones atpirksianti dieviška, atsiduodanti meilė.

Velyknakčio kulminacija – prisikėlimo žinia. Nuo šiol galima vėl groti vargonais, kas bažnyčiose per Didįjį Tridienį (ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį) buvo negalima.

Šventinių pamaldų grafikas Kauno mieste pateikiamas čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA