Penkių apskričių bibliotekos neįgaliųjų poreikiams gaus beveik 100 tūkst. eurų – tarp jų ir Kaunas | Kas vyksta Kaune

Penkių apskričių bibliotekos neįgaliųjų poreikiams gaus beveik 100 tūkst. eurų – tarp jų ir Kaunas

BNS 2017/04/10 17:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kultūros ministerija skyrė papildomą beveik 100 tūkst. eurų finansavimą penkių apskričių bibliotekoms ir Lietuvos aklųjų bibliotekai, kad šios pritrauktų daugiau skaitytojų su negalia.

„Biblioteka privalo tapti draugiška kiekvienam ir per keletą ateinančių metų mes pasieksime, kad bibliotekose visi jaustumės laukiami ir galintys skaityti ar dalyvauti renginiuose, susitikimuose, diskusijose“, – ministerijos pranešime cituojama kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių bibliotekos organizuos specialiai neįgaliesiems skirtus edukacinius ir kultūrinius renginius, pritaikys esamas ar kurs naujas paslaugas, rengs specialias ekskursijas, mokymus, supažindins potencialius skaitytojus su bibliotekomis.

Lietuvos aklųjų biblioteka centre Vilniuje ir penkiuose teritoriniuose padaliniuose įrengtose kompiuterinėse darbo vietose atnaujins JAWS programas, nes esama jau pasenusi ir neužtikrina paslaugos kokybės, nesuteikia vartotojams galimybės naudotis kompiuteriais ir vieša interneto prieiga pilna apimtimi. Be šios programinės įrangos asmenys, turintys regos negalią, negali naudotis kompiuteriu ir internetu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA