Į gastroles išsiruošęs Apeirono teatras ieškos dialogo su Kauno publika | Kas vyksta Kaune

Į gastroles išsiruošęs Apeirono teatras ieškos dialogo su Kauno publika

D. Remeikos nuotr.

Apeirono teatras, keliantis intelektualius iššūkius žiūrovams, laikomas vienu drąsiausių, radikaliausių Klaipėdos teatrų. Atkaklus kūrėjų komandos ėjimas į priekį, nuoseklus diskursyvaus, savito braižo puoselėjimas, atsakingas žiūrovo auginimas – tai ryškūs šio teatro bruožai. Taip pat žiūrovo kvietimas į dialogą: šį kartą – Kaune šių metų balandžio 12 d. 19:00 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre, kur vyks Apeirono teatro spektaklio „Žinduolių perėja“ gastrolės. Po spektaklio žiūrovai bus kviečiami atviram pokalbiui-diskusijai.

[galerija kiek=”4″]

„Esu žmogus. Ir kaip žmogus aš gyvensiu kiekviename prieš mane buvusiame žmoguje. Ir kaip žmogus gyvensiu kiekviename žmoguje, kuris bus.“

Kas yra žmogaus mirtis amžinybės mastu? Ar žmogaus protas įgalus suvokti nemirtingumą? Kas svarbiau: ar fizinis žmogaus kūno buvimas, ar sielų bendrystė? Ar įmanoma sunaikinti ryšį tarp motinos ir jos vaiko? Ar pateisinama moteris, nepajėgianti savyje atrasti motinystės pašaukimo?

Visus šiuos klausimus provokatyviai užduodantis „Žinduolių perėjos“ spektaklis kuria tarp realybės ir sapno varijuojantį naratyvą – spektaklyje pasakojama vienos moters istorija, kurioje telpa daugelio panašaus likimo moterų patirčių: jauna moteris pastoja, tačiau taip ir nepajutusi motiniško instinkto priima sprendimą.

Tema, neretai arba sulaukianti kontroversiškų nuomonių, arba taip ir liekanti tabu zonoje, čia spektaklio autorių gvildenama nuosprendį pasirašiusios moters patiriamų išgyvenimų perspektyvoje.

Pasak spektaklio režisierės, „Mirtis amžinojo ryšio šešėlyje yra visiškai sąlyginė ir tik perėjęs uždraustą perėją žmogus gali suvokti atleidimo ir amžinojo gyvenimo dovaną. Biologiškai esame žinduoliai, kuriems skirtas gyvenimo pažadas, o kartu ir didi užduotis tapti žmonėmis. Šis perėjimas yra visų kebliausias dalykas.“

Spektaklis „Žinduolių perėja“ (kartu su kitais Apeirono teatro spektakliais – „Nekrozė“ ir „Psiche“) 2017 m. apdovanotas „Padėkos kauke“ (Metų teatro alternatyvos nominacija).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA