Kaunietis: daryti tokias klaidas – gėda! | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: daryti tokias klaidas – gėda!

Daryti klaidas užsienio kalba parašytame tekste – gėda, tačiau daryti tokias klaidas tekste, kurį kasdien mato tūkstančiai kauniečių – neatleistina gėda. Tuo įsitikinęs kaunietis, prieš kelias dienas pasidalinęs nuotrauka iš viešojo transporto.

[galerija kiek=””]

Nuotraukoje užfiksuotos klaidos, pasikartojančios visame informaciniame pranešime, kuriame rašoma apie viešojo transporto bilietus. „Neįsivaizduoju, kas rašė, bet gėda prieš draugus, atvykusius iš užsienio“, – pasakojo vaikinas. Jo teigimu, tokie svarbūs tekstai turėtų būti bent kelis kartus patikrinami dėl visų įmanomų klaidų – rašybos, skyrybos ir kitų, ypač, kai rašoma iš užsienio kalba.

„Kai lietuviškai suklysta, na tai patys matom savus, patys pasijuokiam ir tiek“, – svarstė jis. „Bet kai užsienio kalba… O Kaune gi tiek užsieniečių – tiek studentų, tiek turistų ar kitais reikalais atvykusių. Ką jie galvoja, nenoriu net pagalvoti“, – pasakojo jis.

Tiesa, nuotraukos jau pasiekė ir Kauno miesto savivaldybę – šie savo socialinio tinklo paskyroje žadėjo klaidą ištaisyti, o informaciją ruošusius – pamokyti anglų kalbos.

Tuo tarpu kaunietis, išgirdęs tokias naujienas, tik atsiduso – „Tikėkimės, kad pamokymai padės ir daugiau tokios klaidos į viešumą neišlįs.“

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA