Kauno HE tiltą remontuojanti įmonė apie darbų pabaigą kalbėti dar nesiryžta | Kas vyksta Kaune

Kauno HE tiltą remontuojanti įmonė apie darbų pabaigą kalbėti dar nesiryžta

R. Tenio nuotr.

Rugsėjo mėnuo Kauno vairuotojams buvo itin sunkus – po vasaros į miesto kelius ne tik plūstelėjo nauji vairuotojai, bet ir buvo uždaryta viena iš pagrindinių susisiekimo vietų – Kauno hidroelektrinės (HE) tiltas.

Nuo rugsėjo mėnesio uždarytame Kauno HE numatytas atlikti kapitalinis remontas, mat praėjusiais metais atliktų bandymų metu specialistams nerimą sukėlė įtrūkusios tilto sijos bei deformacinės siūlės.

Avarinės būklės tilto rekonstrukciją atlieka įmonės „Alkesta“ specialistai. Įmonės administracijos direktoriaus Rimo Malaškevičiaus teigimu, kol kas darbai vyksta sklandžiai, tačiau kaip viskas klostysis toliau ir kada tiksliai bus užbaigtas remontas jis prognozuoti nedrįso.

Pasak specialisto, šiuo metu darbininkai atidenginėja senąsias tilto konstrukcijas. „Šiuo metu mes atidenginėjame tas senas konstrukcijas. Viskas kol kas gražu ir tvarkinga, bet kai atidengsime pagrindines atramas, ant kurių montuosis pagrindinės sijos, kol kas dar nežinome, ką ten rasime. Iki tikslaus žinojimo, kad „jau nusileidome į dugną ir viskas, nuo šiol tik kilsim į viršų“ dar liko. Dar tos stadijos nepasiekėme“, – tvirtino R. Malaškevičius.

„Šiuo atveju (prognozuoti, kada bus baigti darbai, red.) būtų tas pats, kaip spėlioti, koks oras bus per Kalėdas“, – teigė jis. „Kad kauniečiai nerimsta tai ir nekeista, nes tikrai žinome, kad darbai šiemet nebus baigti“, – teigė jis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog tilto remontas turėjo prasidėti dar vasarą, tačiau birželį darbų pradžiai kelią užkirto tai, kad kita konkurse dalyvavusi įmonė apskundė konkurso rezultatus teisme.

Uždarant tiltą Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, jog tikimasi darbus užbaigti dar šiemet, tačiau tam turi laikytis palankūs orai. „Tikimės, jog darbus pavyks užbaigti dar šiemet. Šioje vietoje prireiks ir sėkmės bei gerų oro sąlygų“, – tuomet svarstė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA