Atgimstančiame Stoties rajone – gero maisto vieta | Kas vyksta Kaune

Atgimstančiame Stoties rajone – gero maisto vieta

R. Tenio nuotr.

Būkime atviri, stočių rajonai labai retai turi gerą vardą. Bet atsiranda drąsių verslininkų, kurie laužo šį stereotipą ir kuria kokybiško, bet nebrangaus maisto vietas, kurios nepadarytų gėdos ir atvėrusios duris prestižinėje Laisvės alėjoje.

[galerija kiek=”8″]

Tiesiai priešais perstatomą autobusų stotį, kitoje gatvės pusėje, nuo žiemos veikia picerija „Pepper pizza & Grill“ – viena tokių. Šviesu, švaru, jauku, greitai ir skanu. Nors galima pradėti nuo skanu.

Dar ypač smagu, kad daug pasirinkimo ir laisvės. Pavyzdžiui, neišsirenkate iš 21 rūšies picų – užsisakykite savo variantą – visi ingredientai surašyti į lentelę, turi savo kainą ir galima kurti kaip savo virtuvėje, tik pačiam neteks nieko pjaustyti ir dėlioti. Net smalsu pamėginti, kiek tokia pica kainuotų, lyginant su profesionalų parinktais deriniais. O jie irgi geri, pasirinkus firminę, visko pakako ir buvo skanu.

Tačiau išties čia atsiradome ne dėl picos, o dėl tų – „grill“. Pirmiausia, kiek yra vietų Kaune, kur galima gauti ant grotelių keptą kepsniuką? Pasirausę atmintyje, kiekvienas keletą prisiminsime. Beveik garantuotai tai bus vietos, kurios nepasižymi humaniškomis kainomis. Štai todėl ant grotelių kepti  patiekalai ne taip dažnai, kaip galėtų, yra mūsų meniu. Mažiau riebalų ir jais permirkusių trupinėlių visad yra sveikiau. O čia dar ir daržovių ant tų pačių grotelių pakeps. Tik ar ilgai reikės laukti?

„Apie 10 minučių“, – patikina maitinimo įstaigos vadovė Viktorija Židonienė. Maždaug tiek laiko gaminamas patiekalas ant grotelių. Galbūt per pačius pietus tektų luktelėti ilgiau, bet dabar, apie 14.30 val., tad  šiame greito maisto restorane užimta apie pusė staliukų.

Jie, beje, sustatyti taip, kad būtų jauku ne tik pietaujant, bet ir susitikus smagiai pasėdėti su kompanija. Nesvarbu ta kompanija didelė ar tik romantiškai nusiteikusi porelė. Staliukų yra įvairių – 2, 4, 6 asmenims ir jie sugrupuoti taip, kad vienoje erdvėje yra po kelis, tad privatumo pakanka.

„Mūsų gaminamą maistą galima valgyti ne tik čia, vietoje, bet ir užsisakyti. Rinktis galima iš viso meniu, o svarbiausia, visą darbo laiką, kuris yra nuo 10 ryto iki 24 valandos, o pradedant penktadieniu, visą savaitgalį iki 1 valandos nakties“, – sako Viktorija. Ir juokdamasi linksi galva, kai prabylame apie naktipiečius vidurnaktį.   

Tai gan populiarus užsakymas, juolab, kad užsakytas maistas vežamas į bet kurį miesto rajoną bei priemiestį, o pristatymo kaina priklauso nuo užsakymo kainos. Į daugelį vietų nemokamai pristatoma, kai užsakymas viršija 14,48 euro.

Ką už tokią sumą galima užsisakyti?

Pavyzdžiui, įvairių ant grotelių keptų patiekalų kainos prasideda nuo 3 eur (pusė porcijos),  iki 5 eur sumokėsite už pilną šonkauliukų porciją su garnyru ir padažu. Maža 25 cm skersmens pica kainuos iki 3,50, o didelė, kurios tikrai pakaks dviems asmenims – iki 7 eur.

Kad ir koks skanus maistas būtų, kai kuriems žmonėms svarbu kaip jis patiektas. Čia pica ar grilio kepsnelis su daržovėmis bus stilingai patiekti ant lentelės, užklotos maistiniu popieriumi, kurį galima panaudoti suimant picos gabalėlį, jei nenorite jo imti rankomis.

Vytauto pr. 21 veikianti „Pepper pizza & Grill“ (http://www.pepperpizza.lt) yra antroji šio tinklo picerija. Pirmoji įsikūrusi važiuojant link Kauno marių, Petrašiūnų pradžioje – R. Kalantos g. 3.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA