Dainavą atrado neįgaliaisiais apsimetantys svečiai iš užsienio | Kas vyksta Kaune

Dainavą atrado neįgaliaisiais apsimetantys svečiai iš užsienio

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį, apie 15:30 val. pastebėta, kad prie vieno Dainavoje įsikūrusio prekybos centro, anksčiau vadinto „Saulėtekiu” – lūkuriuoja ir intensyviai išmaldos prašinėja būrelis asmenų. 

[galerija kiek=”4″]

Išmaldos prašinėtojai yra tamsesnio gymio, manoma, kad jie apsimeta neįgaliaisiais, taip siekdami sugraudinti geros valios žmones ir lengvai užsidirbti iš patikliųjų. Kartu jie taikosi pamenkinti tikrą negalią turinčius asmenis, kurie yra pilnaverčiai visuomenės nariai ir užsidirba patys, o ne prašinėja sušelpti.

Pasak vieno portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojo, prie prekybos centro per kelias minutes šiems prašytojams pinigų paaukojo daugiau kaip penki žmonės.

Portalas perspėja, kad prašyti išmaldos draudžia Lietuvos įstatymai, už tai gresia atsakomybė.

Prašyti išmaldos viešose vietose ar ją duoti, aukoti taip pat draudžia Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklės. Draudimas netaikomas religinėms apeigoms ir kulto ceremonijoms, vykstančioms kulto pastatuose ir aplink juos, taip pat renginiuose, kuriems išduotas leidimas (pažymėjimas) dėl suderintos renginio (susirinkimo) vietos, laiko ir formos.

Pastebėjus tokius apsimetėlius prašytojus, raginama pranešti policijai, telefonu: 112, o gyventojams patariama būti budriems ir nepakliūti į šias melagingas pinkles.

Jei labai norisi padėti, geriau žmogui nupirkti maisto ir paduoti, bet aukojant pinigus – neaišku, kur jie bus išleisti, galbūt asmenys pirks alkoholį, kitus svaigalus ar prisidės prie nusikalstamų veikų, tad raginama elgtis protingai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA