Kur dingo Kauno centrinio pašto iškabos raidės? | Kas vyksta Kaune

Kur dingo Kauno centrinio pašto iškabos raidės?

R. Tenio nuotr.

Kurgi dingo kelios Kauno centrinio pašto iškabos raidės? Tokį klausimą nuo penktadienio ryto užduoda ne vienas Laisvės alėjos praeivis. 

[galerija kiek=””]

Nuo penktadienio ant senojo pašto pavadinimo nebeliko dviejų balsių „a”.

Gyventojai sunerimo, galbūt raides nugvelbė ilgapirščiai? O gal centrinis paštas atsinaujina ir pradėjo restauraciją nuo iškabos? O gal tai menininkų akcija? Dalis baiminosi, kad nuims ir likusias raides, tik beliks raidės „pš”, reiškiančios, kad iš Pašto beliko tik šnipštas ir ruošiamasi jį uždaryti.

Spėlionėms nebūta galo, tačiau visos jos kiek tolokai nuo tiesos. Kaip informavo pašto atstovai, kelios raidės nukabintos, nes pradėta ypatinga socialinė akcija. Kokia? Neatskleista, esą pasakius, ji prarastų savo prasmę.

Taigi, nukabintos kelios raidės tebelieka galvosūkiu kauniečiams ir miesto svečiams, norom ar nenorom  įtrauktiems į mįslingą socialinę akciją.

„Lietuvos pašto” atstovai informavo, kad paslapties šydą numes jau ateinančią savaitę, o kol centrinį paštą gaubia nežinia, kviečiame portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojus imti ir paspėlioti: kodėl nuo Centrinio pašto iškabos dingo raidės „a”?

Buvusysis (-ioji) arčiausiai tiesos, laimės portalo suvenyrą. Belieka sulaukti kitos savaitės.

Kauno centrinio pašto pastatas baigtas statyti 1932 m., jis laikomas vienu svarbiausių tarpukario architektūros objektų Kaune. Tačiau, keturių aukštų pastatas vis labiau paveikiamas laiko, o ir eksploatuojama jo tik penktadalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA