Botanikos sodą papuošė nuteistųjų dovana | Kas vyksta Kaune

Botanikos sodą papuošė nuteistųjų dovana

Botanikos sodo nuotr.

Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sodas tęsia bendradarbiavimą su Kauno tardymo izoliatoriumi: ūkio aptarnavimo būrio nuteistieji čia atvyko su dovanomis – keturiais pačių rankomis pagamintais suolais, kurie papuoš Botanikos sodo parką.

[galerija kiek=””]

Idėja pagaminti ir padovanoti miesto visuomenei suolus kilo asociacijos „Novi Homines“ atstovams. Nuteistieji, meninės kūrybos studijos dalyviai, patys išsirinko suoliukų projektą, apskaičiavo medžiagų poreikį ir atliko visus darbus.

Kaip pabrėžė dovanas priėmęs VDU Kauno botanikos sodo direktorius, dr. Nerijus Jurkonis, parką papuošę keturi dailūs suolai yra tarsi nuoseklios partnerystės su Kauno tardymo izoliatoriumi simbolis.

„Kada besikreiptume pagalbos – nuo aplinkos tvarkymo talkų, iki bendrų projektų – žinome, kad jos sulauksime. Geranoriškumas ir prasmingos iniciatyvos – tai mūsų bendradarbiavimo pagrindas, kuriuo nuoširdžiai džiaugiamės, ir kurio simboliu tampa šie nuteistųjų pagaminti suolai. Tai dovana ne tik VDU Kauno botanikos sodui, bet ir visiems kauniečiams bei Kauno svečiams“, – sakė dr. N. Jurkonis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA