Dvidešimt dvejų kaunietės mama prašo suteikti jos dukrai viltį gyventi | Kas vyksta Kaune

Dvidešimt dvejų kaunietės mama prašo suteikti jos dukrai viltį gyventi

Asmeninio archyvo nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune” redakciją atkeliavo laiškas su prašymu padėti jaunai merginai, kuri šiuo metu kamuojasi iš sunkios ligos.

[galerija kiek=”8″]

Dvidešimt dvejų metų Emilijos Sinkevičiūtės mama kalbėdama apie sergantį savo vaiką bando tvarkdytis, tačiau, paklausus apie dukros ateitį – iškalbingai atsidūsta:

„Esu labai įsitempusi, nežmoniškai sunku, stiprybės semiuosi tik tikėjime… Gal neklauskite apie Emilijos ateitį, tegul ji papasakos pati, kai… pasveiks”, – nurydama susikaupusį sielvarto gumulą gerklėje tarsteli moteris.

Džiaugėsi gyvenimu

Dvidešimt dvejų Emilija Sinkevičiūtė dar prieš porą metų buvo gyvenimu besidžiaugianti mergina: sėkmingai baigė VDU „Rasos” gimnaziją, įstojo mokytis į Vilniaus universitetą svajonių specialybės – ekonomikos.

Atrodė, kad gyvenimas klostosi sėkmingai, o protingai merginai prognozuota prestižinė ekonomistės karjera.

Tačiau, viena lemtinga diena kardinaliai pakeitė visą jos gyvenimą.

Parduotos vasaros

Mergina nenorėjo sėdėti mamai ant sprando, ir iškart po mokyklos baigimo – sekančią dieną po matematikos egzamino, išvyko dirbti į Nidą. Prakaitą vienoje kavinėje mergina liejo visą vasarą. Dirbti mergina čia sugrįžo ir po pirmojo studijų semestro.

Galiausiai, baigusi du studijų kursus VU, mergina ryžosi įgyvendinti seną svajonę – aplankyti Havajus. Emilija išsiuntinėjo kelis tūkstančius CV ir galiausiai per studentų mainų programą rado darbą išsvajotuose Havajuose – Honolulu saloje įsidarbino viešbučio vadybininke.

Atrodė geriau ir būti negali – padirbėjo saulėtuose Havajuose, pasilepino saule, pasitaupė pinigų ir netrukus jau sugrįš į universiteto auditorijas. Tačiau, išaušo lemtinga 2014 metų rugsėjo 6-oji ir visos Emilijos svajonės sudužo į šipulius.

Dveji metai su diagnoze

Merginai grįžtant iš Havajų, Los Andžele ją netikėtai ištiko epilepsijos priepuolis. Gydytojai iškart nustatė didelį auglį galvoje, konstatuota – tai onkologinis auglys ir viso jo išoperuoti – nepavyks.

Emilijai diagnozuota anaplastinė astrocitoma – III stadijos piktybinis smegenų vėžys.

Kaip pasakoja merginos mama – Kauno Žaliakalnio progimnazijos istorijos mokytoja Daiva Sinkevičienė, Emilija buvo operuota neilgtrukus po nustatyto auglio – 2014 m. rugsėjo 18 d. Tačiau, kaip ir prognozuota – viso auglio pašalinti nepavyko, dalis jo liko. Merginą ištiko dalinis paralyžius, vėliau pradėtas gydymas – spindulinė terapija, o navikui ataugus, vykdyti 6 chemoterapijos kursai.

Jau dveji metai Emilija dėl ligos yra pasiėmusi akademines atostogas universitete. Šiuo metu mergina daugiausiai laiko praleidžia namuose: ten tvarkosi, laukia grįžtančios iš darbo mamos, paskui kartu išeina į lauką pasivaikščioti, bando sportuoti. Mergina juda nedaug –  greit pavargsta.

Būklė blogėja

Balandžio 6 d. atlikti magnetinio rezonanso tyrimų rezultatai rodo, kad nustatyti įvairūs dariniai, tokie kaip pooperaciniai, poradiaciniai. Jie nedideli, kaupiantys kontrastines medžiagas.

Pagrindinis navikas kol kas neataugęs, tačiau galvoje daug darinių, linkusių supiktybėti ir plėstis, Emilijai sunku valdyti dešinę kūno pusę, sutrikusi koordinacija, atmintis. Mergina priversta nuolat naudoti tinimą mažinančius vaistus, kad apstotų tinimas smegenyse. Šie vaistai nekompensuojami

„Per pastarąjį mėnesį merginos būklė itin pablogėjo, sutriko koordinacija, silpsta dešinė kūno pusė, Emilija sunkiai formuluoja sakinius, pavargus jai sunkiau reikšti mintis, anksčiau laisvai galėjusi vaikščioti, dabar Emilija paeina tik įsikibusi į parankę”, – pasakoja merginos mama.

Viltis – gydymas Vokietijoje

Pasak merginos mamos, šiuo metu gydymo Lietuvoje galimybės – išsemtos:

„Gydytojai vilčių jau nebeteikia – vėžys linkęs atsinaujinti”, – sako moteris ir priduria:

„Tačiau, užsienyje taikoma imunoterapija – vienas gydymo būdų, padėjęs ne vienam pacientui būtent su tokia diagnoze. Vokietijos Kiolno imunologinio onkologinio imunologinio centro specialistai gali sukurti dendritinių ląstelinių vakciną  ir pritaikyti kompleksišką imunoterapiją: viroterapiją ir hipertermiją Emilijai. Šiam gydymui reikalinga suma (be kelionės, apgyvendinimo ir kt. išlaidų) – 40 tūkst. eurų, kurios aš viena neišgaliu skirti”, – sakė merginos mama D. Sinkevičienė.

Prašo padėti

„Emilija – nuostabi dukra: labai veržli, sumani, jautri, darbšti. Ji ir dabar džiaugiasi kiekviena diena ir nors negali rišliai kalbėti, žmonėms kurie ją palaiko – nori pasakyti: „Ačiū!”.

Merginos mama Daiva Sinkevičienė ragina visus, galinčius padėti Emilijai tęsti šią nelengvą kovą, paaukoti į sąskaitą gydymo procesui.

Aukojimo sąskaita: LT40 7044 0001 9461 1160 (SEB bankas, Daiva Sinkevičienė).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA