Dailininkas klausia: ar norite šio piešinio Kaune? | Kas vyksta Kaune

Dailininkas klausia: ar norite šio piešinio Kaune?

Idėjos sumanytojo nuotr.

Kaunietis dailininkas Žygimantas Vilkas Amelynas, vienas iš milžiniško senolio su pypke piešinio ant buvusios Kauno „Fluxus ministerijos” bendraautorių  turi naują idėją Kaunui ir nori pasiteirauti miestiečių, ar jie pritaria jo sumanymui.

Naujas piešinys Kaunui

Dailininkas galvoja apie naują, spalvotą gatvės piešinį – Kauno senamiesčio angelą sargą, su žiūronais stebintį miestą. Virš miestą serginčio angelo galvos būtų aureolė, angelą puoštų balti sparnai, jo plaukai būtų rusvi, pasak sumanytojo, kaip senieji miesto stogai. Horizonte virš Senamiesčio matytųsi skrendantys du oro balionai.

Piešinys atsirastų ant Senamiestyje esančio pastato Pilies g. 4, netoli Kauno pilies. Namo aukštis – apie 12 metrų.

„Namo siena pasitinka įvažiuojančius į Senamiestį – tai tarsi vartai į miesto aikštę. Dažnas čia jaučiasi apsuptas gražios aplinkos, saugiai ir pozityviai, piešinys tai atspindi kartu išlaikydamas gatvės menui būdingą žaidimą masteliais”, – sakė Ž. Vilkas Amelynas.

Šiuo metu rengiamas projektas, svarstomi keli skirtingų autorių angelo variantai, kad sprendimą priimti būtų lengviau, norima išgirsti gyventojų nuomonę:

„Juk gatvės menas yra viešas ir turi patikti, žavėti, stebinti tiek jauną, tiek seną”, – įsitikinęs  Ž. Vilkas Amelynas.

Piešinio sumanytojas primena, kad prieš gerus metus jau buvo rodytas šio varianto pirmtakas bei gauta didžioji dalis reikiamų leidimų.

O kol kas laukiama gyventojų nuomonės, ji paspartintų piešinio atsiradimą ateinančiais metais.

„Aktyviai dalinkimės nuomone ir pastebėjimais, nes tai mūsų miestas ir mūsų visų erdvė”, – ragina idėjos sumanytojas.

Ar angelo piešinys papuoš Senamiestį paaiškės per kelis mėnesius.

Piešinio likimą galite stebėti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA