Sulaikytas Kauno kelių policijos patrulis, įtariamas turto prievartavimu | Kas vyksta Kaune

Sulaikytas Kauno kelių policijos patrulis, įtariamas turto prievartavimu

BNS 2016/04/06 13:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį Kauno policijos pareigūnai sulaikė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos vyriausiąjį patrulį, kuris įtariamas du mėnesius sistemingai terorizavęs kaunietį ir prievartavęs jo turtą.

Policijos departamentas pranešė, kad pareigūnas G.M., veikęs su bendrininku, pasinaudojo savo tarnybine padėtimi ir grubiai pažeidė tarnybą reglamentuojančius teisės aktus bei sulaužė policijos pareigūno priesaiką neteisėtu būdu siekdamas turtinės naudos.

Policijos duomenimis, G.M., neturėdamas teisėto pagrindo, atvirai prievartavo iš kauniečio turtą savo naudai už tariamą savo bendrininko V.A. sunkų sveikatos sutrikdymą ir dėl to neva patirtą didelę žalą.

Bendrininkai šios tariamos žalos padarymu kaltindami nukentėjusįjį ir teigdami, jog tokiu būdu padeda išvengti gręsiančios baudžiamosios atsakomybės, reikalavo iš jo pinigų. Nukentėjusysis buvo verčiamas pinigus perduoti grasinant telefonu ir įtariamajam atvykstant į susitikimus tarnybos metu, su pareigūno uniforma bei tarnybiniu automobiliu.

Nukentėjęs asmuo buvo priverstas pasirašyti tariamos skolos, siekiančios 9,5 tūkst. eurų, skolos raštelį.

Bendrininkai terorizavę svetimą turtą buvo sulaikyti Kaune, kai policijos pareigūnas G.M. savo tarnybos metu iš nukentėjusiojo priėmė dalį reikalautos pinigų sumos.

Įtariamieji patalpinti į areštinę, kreiptasi į teismą dėl G.M. laikino nušalinimo nuo pareigų, atliktos kratos.  Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA