Artėjant šventėms, Kauno meras V. Matijošaitis plačiai atvėrė savo piniginę | Kas vyksta Kaune

Artėjant šventėms, Kauno meras V. Matijošaitis plačiai atvėrė savo piniginę

R. Tenio nuotr.

Šiandien startavo „Maisto banko“ akcija, kurioje skatinama pirkti ilgai galiojančius maisto produktus, kurie bus išdalinti vargingai gyvenantiems kauniečiams. Tokiai akcijai neatsispyrė ir miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kuris plačiai atvėrė savo piniginę.

Kovo 18-19 dienomis Lietuvoje rengiama priešvelykinė „Maisto banko“ akcija. Geros valios žmonės kviečiami solidarizuotis su nepritekliuje gyvenančiomis šeimomis, socialinių organizacijų globojamais vaikais, neįgaliaisiais, senyvo amžiaus žmonėmis ir aukoti jiems maitinti reikalingiausių ilgo galiojimo produktų.

Prie akcijos jungiasi ir politikai

Tokią gražią iniciatyvą atidarė miesto meras V. Matijošaitis ir Lietuvos Respublikos Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas. Politikai prisikrovė pilnus pirkinių vežimėlius ir tikino, kad kiti prie tokių akcijų prisideda per mažai.

„Tai nėra didelė suma, todėl tikrai prisidedu prie akcijos, tačiau geriau, kad žmonės galėtų gyventi be tokių paramų. Norėtųsi, kad žmonės uždirbtų, gyventų, bet čia jau valstybės reikalas“, – kalbėjo 112 eurų išleidęs Kauno vadovas.

Jam talkinęs V. Gedvilas taip pat tikino, kad stengiasi dalyvauti visose „Maisto banko“ akcijose. Paklausus, ar tai nėra tik triukas prieš artėjančius Seimo rinkimus, politikas atsakė, kad dalyvauti bendruomeninėje veikloje stengiasi bet kuriuo laiku.

„Nežiūriu ar rinkimai, ar ne, visada bendradarbiaujam, kad Kaunas klestėtų ir neatsiliktų nuo Vilniaus ir čia būtų gera gyventi. Kita vertus, mes esam politikai ir turime eiti į viešumą. O šį kartą maisto produktus rinksiuosi pagal duotą sąrašą“, – kalbėjo V. Gedvilas.

Praėjusiais metais per tokią akciją buvo surinkta produktų už daugiau kaip 600 tūkst. eurų. „Maisto banko“ akcija vyks šiandien ir rytoj visuose didžiuosiuose „Maxima“, „Iki“ bei „Rimi“ prekybos centruose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA