Kaune iškilmingai įteikta Vieno lito premija | Kas vyksta Kaune

Kaune iškilmingai įteikta Vieno lito premija

Kas vyksta Kaune nuotr.

Penktadienio vakarą Kaune vieno lito premija apdovanotas Edmundas Janušaitis.

Simbolinę vieno lito premiją kiekvienais metais įteikiama labiausiai pasižymėjusiam ir geriausiai rašytojų sąjungos narių įvertintam autoriui. Ši premija teikiama jau 18 metų ir kaip sakė renginio vedėjas Vidmantas Kiaušas-Elmiškis, ji dar bus teikiama 98-erius metus, mat tiek rašytojų sąjungos seife yra likę vieno lito monetų.

Šventinis vakaras Kauno menininkų namuose prasidėjo šių metų laureato, poeto E.Janušaičio, garso improvizatoriaus Gintauto Velykio ir multiinstrumentalisto Aliaus Balbieriaus muzikine improvizacija, kurios metu skambėjo prizininko bardiškos dainos ir tekstai iš rinkinio „Fronto angelas“, už kurį ir pagerbtas šių metų vieno lito premijos savininkas.

1998-iais pirmą kartą padovanota literatūrinė Vieno lito premija – išskirtinė, originali, intriguojanti. Į ją kandidatuoti gali įvairiausių žanrų, skirtingas temas analizuojantys ir įvairų patirties bagažą turintys Kauno rašytojai. Net ir Lietuvai įstojus į euro zoną Vieno lito premija kultūrinėje atmintyje išsaugo nacionalinės valiutos vardą, o laureatas viešame literatūros vakare apdovanojamas autoriniame skulptoriaus Stasio Žirgulio darbe įkurdinta 1 lito moneta, diplomu bei renginio rėmėjų piniginiu prizu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA