Kviečia Nacionaliniame diktante išbandyti lietuvių kalbos žinias | Kas vyksta Kaune

Kviečia Nacionaliniame diktante išbandyti lietuvių kalbos žinias

Asociatyvi nuotr. / Kas vyksta Kaune nuotr.

Nacionalinio diktanto organizatoriai ir projekto partneriai vėl kviečia visus lietuvių kalbos mylėtojus pasitikrinti raštingumą. VšĮ Pilietinės minties instituto organizuojamas Nacionalinis diktantas vyks vasario 27 dieną 11 val. Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją.

„Kviesdami rašyti diktantą visus raginame pirmiausia užduoti sau klausimą – koks mano santykis su gimtąja kalba. Juk net ilgiausiai svetur gyvenantys žmonės svajoja gimtąja lietuvių kalba. Nacionalinis diktantas nėra egzaminas. Labai tikimės, kad pirmiausia – tai galimybė pagalvoti apie svarbiausias lietuviškas vertybes, proga kartu susiburti draugams, kolegoms, kaimynams, bendruomenei – ir esantiems čia Lietuvoje, ir išsibarsčiusiems po visą pasaulį“, – teigė Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė.

Diktantą bus galima rašyti visose Lietuvos savivaldybėse, mokyklose, Vilniaus knygų mugėje. Savo duris šiemet ir vėl atvers Lietuvos bibliotekos. Užsienyje gyvenantys lietuvių kalbos mylėtojai galės diktantą rašyti Lietuvos ambasadose. Jau tapo tradicija, kad kai kurios lietuvių bendruomenės diktantą rašo savarankiškai.

Kauniečiai kviečiami diktantą laikyti -Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje (Laisvės al. 96), Kauno „Aušros” gimnazijoje (Laisvės al. 95), Kauno Tado Ivanausko progimnazijoje (Vėtrungės g. 1), Kauno „Vyturio” gimnazijoje (Taikos pr. 51).

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Rašyti diktantą taip pat kviečiami ir įmonių bei organizacijų atstovai.

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti namuose ir išsiųsti organizatoriams paštu iki vasario 29 dienos imtinai. Projekto organizatoriai paštu gautus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir išsiųsti autoriams. Rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.

Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai. Praėjusiais metais Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 7000 žmonių.

Diktanto tekstas bus paskelbtas vasario 28 dieną svetainėse www.diktantas.lt, DELFI ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA