Kaltinamasis teisme surengė tikrą šou – tyčiojosi iš teisėjo, prokurorės bei savo advokatės – Kas vyksta Kaune

Kaltinamasis teisme surengė tikrą šou – tyčiojosi iš teisėjo, prokurorės bei savo advokatės

delfi.lt 2015/12/07 11:27

Tokio ciniško ir įžūlaus kaltinamojo Kauno apygardos teisme jau senai nebuvo. Prieš teismą pirmadienį stojo trys kėdainiečiai, kaltinami nužudymu. Nusikaltimo organizatoriumi laikomas 38 metų Osvaldas Chalitovas teisme surengė tikrą šou.

„Teta, ar girdite mane?“, – taip į prokurorę Auksę Lipkevičienę iš stiklinio narvo kreipėsi O. Chalitovas, kuris, kaip jis pats sakė, iki šiol buvo teistas jau „apie 10 kartų“.

Savo veidą O. Chalitovas itin atkakliai slėpė po striukės gobtuvu. Teisėjo paprašytas atsidengti veidą O. Chalitovas numojo ranka ir atsisėdo.

„Turite psichikos sutrikimų? Ar reikia skirti psichinę ekspertizę?“, – paklausė Albinas Antanaitis.

Netrukus O. Chalitovas pareiškė, kad jam neįtinka už mokesčių mokėtojų pinigus skirta advokatė. „Jūs galite eiti“, – valstybės skirtai advokatei pareiškė O. Chalitovas.

Progos išsišokti kėdainietis nepraleido ir paklaustas, koks jo amžius. „Koks amžius? Skaičiuojant amžių nuo Kristaus gimimo?“, – teisėjui atrėžė O. Chalitovas.

Netrukus paklaustas, ar pripažįsta savo kaltę, O. Chalitovas prabilo rusiškai ir vėl ėmė koneveikti jam skirtą advokatę ir pareiškė, esąs Sovietų sąjungos pilietis ir apskritai nesupranta kuo yra kaltinamas.

Pirmadienį nuspręsta jo neapklausti ir posėdį atidėti. Kitas teismo posėdis paskirtas sausio pradžioje, tačiau vėlgi išsišoko O. Chalitovas.

„Aš negalėsiu dalyvauti, nes būsiu ligoninėje“, – pareiškė suimtasis O. Chalitovas.

Su O. Chalitovu prieš teismą stojo ir po penkis kartus teisti Valdas Galičinas (gim. 1989 m.) ir Artūras Jocius (gim. 1991 m.).

Nužudymas dalyvaujant organizuotoje grupėje, pasikėsinimas nužudyti du asmenis, neteisėtas asmens būsto neliečiamumo pažeidimas – tokie kaltinami pateikti trims kėdainiečiams.

O. Chalitovas praėjusių metų spalį subūrė organizuotą grupę tam, kad būtų atkeršyta už jam parduotas nekokybiškas narkotines medžiagas. O. Chalitovas parūpino V. Galičinui ir A. Jociui peilius bei sukūrė nusikaltimo planą.

Kaltinamieji nuvyko į Kėdainiuose esantį nesusijusiam asmeniui priklausantį butą, kuriame buvo narkotines medžiagas pardavę asmenys. O. Chalitovas uždengė durų akutę ir pasibeldė į duris.

Kuomet duris A. M. atidarė, V. Galičinas ir A. Jocius įsiveržė į butą ir peilių dūriais sužeidė minėtą vyrą. Kitą dieną A. M., kuriam konstatuotos durtinės žaizdos krūtinės srityje, mirė ligoninėje.

Dar vienas vyras buvo sužeistas trimis peilio smūgiais, tačiau spėjo pabėgti ir iškviesti pagalbą.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA