Mirė Kauno dramos teatro aktorius Antanas Žekas | Kas vyksta Kaune

Mirė Kauno dramos teatro aktorius Antanas Žekas

Dramosteatras.lt nuotr.

Eidamas 85-uosius metus vėlyvą šeštadienio vakarą į amžinybę iškeliavo teatro aktorius, poetas, prozininkas ir dramaturgas Antanas Žekas. Menininkas, Žmogus… Visas gražiausias gyvenimo etapas prabėgo Kaune, kuriant Nacionaliniame Kauno dramos teatre. Daugiau nei šimtas vaidmenų teatre ir televizijoje, aštuonios knygos. Kolegų ir amžininkų širdyse Jis išliks kaip jautrios širdies bičiulis bei šmaikštaus žodžio virtuozas.

[galerija kiek=””]

Antanas, kad ir kaip keistai tai skambėtų, buvo nepakeičiamas nekrologų rašytojas. Nei vienas teatro žmogus neišėjo amžinybėn, nepalydėtas pagarbaus, įžvalgaus ir itin tiksliai gyvenimo prasmes atskleidžiančiais Antano žodžiais. Kitam gero žodžio Antanas niekad nestokojo, kiek skūpesnis buvo kalbėdamas apie save. Nors juokaudamas sakė, kad garbės raštų susidarytų virš 3 kilogramų, bet visad nuoširdžiai džiaugėsi teatro ir literatūros kritikų geru žodžiu, kurių buvo išties daug.

Šių metų vasarą Antanas darbavosi kurdamas sonetų ciklą „Kryžiaus kelias“. Kūrė rašydamas rašikliu (kompiuteriu niekad nesinaudojo). Kūrė sėdėdamas paties rankomis suręsto sodo namelio terasoje, tarsi atkartodamas savo vaikystės pokalbius su Kūrėju tėviškės gonkelyje. Kaip pats atviravo: „Šis kūrybos etapas buvo savotiška malda“. Per savo diaugiabriaunę kūrybą suvokęs Žmogaus atpirkimo istoriją, artimai susibičiuliavęs su Geruoju Ganytoju, vėlų šeštadienio vakarą Antanas įsiliejo į Amžinybe apdovanotųjų gretas.

Tekant sekmadienio saulei, netekties ilgesys persmelkė likusiųjų širdis, o tuo pačiu sualsavo gilia pagarba ir padėka Antanui už Jo Gyvenimą.

Informacija apie laidotuves:
Velionis pašarvotas Nacionalinio Kauno dramos teatro didžiojoje scenoje.
Atsisveikinimas – gruodžio 7 d. 12-21 val., gruodžio 8 d. 9-12 val.
Šv. Mišios už a. a. Antaną Žeką aukojamos gruodžio 8 d. 8 val. Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje.
Karstas išnešamas gruodžio 8 d. 12 val. Laidotuvės Petrašiūnų kapinėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA