V.Matijošaitis nesuvokia, kaip G.Landsbergis gali atstovauti kauniečius | Kas vyksta Kaune

V.Matijošaitis nesuvokia, kaip G.Landsbergis gali atstovauti kauniečius

delfi.lt 2015/11/04 14:05
Delfi.lt nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis apsisprendė kitų metų Seimo rinkimuose kandidatuoti Kaune, Žaliakalnio vienmandatėje apygardoje.

Tokį sprendimą Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pavadino nesusipratimu.

„Kaunas man artimas, brangus ir su giminės istorija persipynęs miestas”, – pažymėjo G. Landsbergis.

Tokie motyvai neįtikino V. Matijošaičio.

„Tai, kad į Kauną Seimo rinkimams nuleidžiamas anūkas iš Vilniaus, yra kažkoks nesusipratimas. Gaila, kad mano anūkai dar nepriaugę. Kalbant rimtai, man nesuvokiama, kaip vilnietis gali atstovauti kauniečiams. Kaip kauniečiai nepradės sirgti už „Lietuvos rytą“, taip ir kauniečius Seime turi atstovauti kauniečiai. O ne svetimi. Juo labiau, kad kaip pats ponas Gabrielius sakė – jis į Kauną eina, kad atstatytų partijos reitingus, o ne tam, kad atstovautų kauniečiams. Nieko asmeniško, bet kažin ar ponas Gabrielius galėtų Kaune surasti Žaliakalnį be navigacijos“, – DELFI teigė V. Matijošaitis.

Kauno vadovas mano, kad toks konservatorių žingsnis turi dvi prasmes.

„Pirma, kad konservatoriams Kaune su kandidatais visiškai blogai. Ir antra, kad ponas Gabrielius Vilniuje bijo gauti į kaulus“, – sako V. Matijošaitis.

Tuo tarpu pats „Vieningo Kauno“ įkūrėjas pažymėjo, kad į Seimą kandidatuoti neketina.

„Aš į Seimą tikrai neisiu. Esu įsipareigojęs mane išrinkusiems kauniečiams ir toliau dirbsiu tą darbą, kurį dabar dirbu“, – DELFI teigė V. Matijošaitis.

Kauno miesto Žaliakalnio vienmandatėje apygardoje tris pastarąsias kadencijas iš eilės rinkėjų pasitikėjimą iškovodavusi Rasa Juknevičienė nutarė kandidatuoti Panevėžio krašte.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA